SOBE ZA DJEVOJČICE

Uredite sobu za svoju princezu

 

Djevojčice često žele biti princeze. Žele imati šarene haljinice i krunu na glavi i imati svoje malo kraljevstvo - svoju dječju sobu. Nekada su mame i tate samo trebali obojati sobu u ružičasto, na pod postaviti ljubičasti tepih, nabaviti (ili napraviti) kućicu za lutkice i kraljevstvo je bilo spremno.

Danas u dječjim sobama prevladavaju ravne linije i skandinavski dizajn namještaja u bijelim, sivim i svijetlosmeđim tonovima, dok su zidovi, tepih i rasvjeta rezervirani za vedre i šarene boje. Dječja soba je dječje carstvo koje mora zadovoljiti tri uvjeta. Ona mora biti: kutak za igru, kutak za učenje i kutak za spavanje. U sobi za djevojčice bi se osim standardnog - kreveta, ormara i radnog stola - trebalo naći i mjesta za: ogledalo, komodu i kutije za odlaganje, fotelju na kojoj može prespavati i prijateljica.

U projektima “uradi sam” roditelji često djeci uređuju kreativan kutak, a klincima je uvijek zanimljivo imati šator za igru. Mnogo ljepši od običnih plastičnih šatora s printom su tipi šatori koji podsjećaju na indijanske. Oni najčešće uključuju pod obložen šarenim ukrasnim jastučićima, a obavezne su i lampice koje osvjetljavaju šator. Da bi dječja soba izgledala savršeno, treba upotrijebiti maštu i odabrati kvalitetan namještaj. Da biste sve to postigli, inspirirajte se dječjim spavaćim sobama Nest i Spot u ponudi Perfecta Dreams.

Više na www.perfecta.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 09:53