savršeni stol za druženje

Uredite stol u bojama proljeća

Proljeće nam je napokon stiglo, a s dolaskom ovog predivnog razdoblja i mi ćemo se početi sve više družiti i okupljati kako unutar tako i izvan svoga doma. Pritom bi bila prava šteta ne iskoristiti sve blagodati proljeća kad uređujete svoj stol za vesela okupljanja s obitelji i prijateljima, pogotovo kada se sjetite vedre raznolikosti svježeg voća i raskošnog šarenog cvijeća koje nam s toplijim vremenom postaje sve dostupnije. Planirate li maksimalno iskoristiti proljeće kako biste uredili svoj dom, evo nekoliko ideja i trikova za slaganje savršenog stola koji će impresionirati vaše društvo i prije nego iznesete svoje kulinarske majstorije!


Ključne stvari pri postavljanju stola za druženje dostupnost su i funkcionalna ljepota rasporeda i odabranih dekorativnih detalja. Ostavite na svom stolu dovoljno prostora za pladnjeve, zdjele, ukrasne daske i slične komade posuđa koje će koristiti više ljudi te razmislite kako će njihov raspored izgledati kada uzmete u obzir cijeli stol. Udaljite cvijeće i zelenilo od svijeća, a njih pak postavite s pažnjom jer nitko ne voli posezati za hranom preko plamena svijeća. Pri slaganju svog stola imajte na umu i kako će biti vidno polje vaših gostiju jer ništa ne kvari raspoloženje kao golemi buket koji otežava održavanje razgovora za stolom jer od njega ne vidite svog sugovornika.





Nemojte previše komplicirati dizajn svog stola. Sve što vam je potrebno za izvrsno uređeni stol najvjerojatnije već imate u svome domu. Lijepe zavjese ili lanene plahte mogu izgledati izvrsno umjesto stolnjaka pa nema potrebe kupovati novi, samo promotrite tkanine koje imate na novi način. Nemojte svoj stol natrpati s previše stvari jer će samo izgledati zagušeno. Naravno, to ne znači da vaš dekor mora biti jednostavan nego da treba biti odabran tako da čini skladnu cjelinu bez suvišnih detalja.


Miješanjem uzoraka i tekstura stvarate dubinu na svome stolu. Budući da je proljeće obilježeno laganim, svježim i zelenim elementima, primijenite to pri odabiru, primjerice, tkanina koje će odlično izgledati u nježnim nijansama i laganijim materijalima. Sve se više zelenila koristi pri ukrašavanju stola i to ne samo u obliku buketa u vazi nego sve češće kao dio dekora oko jedaćeg pribora i ubrusa. Osim izražajnog cvijeća u jarkim bojama koje privlači pozornost, uvijek će na vašem stolu izvrsno izgledati i delikatne grančice nježnog cvijeća i tamnozeleno lišće kao dio zagasite palete za uređenje stola.


Najbolji dio ovog trenda jest da ne morate nužno potrošiti gomilu novca na zelenilo - izađite malo iz kuće i potražite svoj dekor u prirodi! Što se tiče pribora za jelo, slobodno miješajte metale kako biste stvorili zanimljive kombinacije kao što je primjerice spoj mjedi i bronce.





Kakvo god uređenje odabrali, vaši će gosti cijeniti trud koji ste uložili u stvaranje posebnog doživljaja u vašem domu.

Izvor: Domino

Foto: Lindsay Hite Photography​

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 05:32