Donosimo 35 izvrsnih ideja

Uštedite prostor u malo kvadrata zidnim namještajem

 

U svijetu malih i malenih domova svaki pametno iskorišten prostor je spas. Fleksibilan namještaj i kreativni prostori za pohranu stvari te funkcionalan dizajn ono je što nam je potrebno kako bismo se osjećali ugodno i u malo kvadrata. Koristiti možete zidove ili namještaj s više funkcija, što znači da ćete dobiti dodatni prostor na podu i pobijediti osjećaj skučenosti. U želji da vam pomognemo danas smo za vas prikupili gomilu dobrih ideja kako sve pametno možete iskoristiti prazne zidove u interijeru. Mogu to biti zidni stolovi, stolice, ormari, noćni ormarići ili zidne biljke. Pa, pogledajte!

Zidni stolovi

Zidni stolovi vrlo su popularni čuvari prostora. Možete ih koristiti za kućni ured ili u dječjoj sobi. Oni omogućuju da iskoristite slobodni, ali neiskorišten kut zida. Dobra je stvar što možete odabrati sklopivu verziju koja može biti skrivena kada ga ne koristite. Ovo se rješenje uklapa i u najmanji kut stana, a može vam poslužiti kao polica koju možete izraditi sami ili kupiti gotovo rješenje.

Zidne stolice

Nemate slobodnog prostora za jutarnji doručak? Pogledajte malo po stanu i sigurno ćete uočiti neki mirni prazan kutak za smještaj stolice i malog stolića. Osim toga, kada ih ne koristite, mogu vam poslužiti za odlaganje torbe ili obuvanje.

Zidni ormari

Da se razumijemo, ormari su neophodni, ali često zauzimaju previše prostora na podu i čine mali interijer još više skučenim. I zato ih možete postaviti na zid u svim prostorijama svoga doma, od spavaće sobe do kupaonice.

I noćne ormariće možete postaviti na zid

U zidni noćni ormarić lako ćete smjestiti sve što je potrebno i osigurati si dio slobodne površine. Zidni noćni ormarić može biti samo komad šperploče, ili ladica, ili pak cijeli ormarić, a slobodan prostor ispod vam može poslužiti za odlaganje različitih stvarčica.

Biljke na zidu

Zelenilo je uvijek dobrodošao dekor, ali ponekad jednostavno ne postoji fizički dovoljno prostora za njegov smještaj u stanu. I zato tu mogu biti od velike pomoći lijepi prazni zidovi. Objesite svoje biljke na zidove, a možete imati i cijeli vrt ako baš želite. Može to biti kuhinjski zid, zeleni kutak u kućnom uredu ili na zidu balkona. Sve opcije su otvorene i ne oklijevajte, interijer bez biljaka nikada nije potpun.

Izvor: digsdigs.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 13:25