LIMITIRANA SERIJA

Vans lansira kolekciju tenisica inspiriranih Davidom Bowiejem

 

Jedan od najutjecajnijih glazbenika i vodeća figura u glazbenoj industriji 20. stoljeća, umjetnik, tekstopisac, glumac i rock legenda David Bowie ove bi godine navršio 72. godine. Poznat po svojim dramatičnim glazbenim preobrazbama i nastupima uključujući lik Ziggy Stardust, bio je inspiracija i nadahnuće mnogim generacijama, a kako bi proslavili njegov život poznati američki brend za skateboard Vans lansirao je novu limitiranih seriju tenisica upravo u čast glazbenoj legendi Davidu Bowieju.

Svaki model je poput ode bazirane na Bowiejevim albumima iz glam ere. Riječ je o četiri različita dizajna inspirirana trima različitim albumima - Hunky Dory, Aladdin Sane, Space Oddity i njegovom najpoznatijem, Ziggy Stardust albumu.

Model "Era" - inspiriran Space Oddity singlom

"Era' podsjeća na slavni Bowiejev singl 'Space Oddity' objavljen 1969. godine. "Space Oddity" je pjesma koju je napisao i snimio David Bowie i jedna je od četiri njegove pjesme koje će biti uključene u 'Rock and Rock Hall of Fame's 500'. Pjesme koje su oblikovale rock and roll. Inspirirana je filmom Stanleyja Kubricka, 2001: Odiseja u svemiru (1968), a govori o lansiranju Mayor Toma, izmišljenog astronauta, i puštena je u vrijeme velikog interesa za svemirske letove. S plavim točkicama i riječju "Space", tenisice "Era" imaju isti psihodeličan obrazac kao i slavna naslovnica ploče.

"Slip-On 47 V DX", inspirirane su Hunky Dory albumom

"Slip-On 47 VDX" odaju počast Bowiejevom četvrtom studijskom albumu "Hunky Dory" objavljenom 1971. godine, koji je snimljen za samo dva tjedna, a grupa je u prosjeku izbacila jednu pjesmu dnevno. Iako ovaj album nije doživio komercijalni uspjeh u početku, on je utro put Ziggy Stardustu i slavi koja je uslijedila nakon toga, tako da ga je svakako vrijedno spomenuti! "Slip-On 47 VDX" dijeli sličnu shemu boja - neobično žutu, kao i prikaz sličnog tipa slova.

"Old Skool" tenisice inspirirane su Aladin Sane albumom

"Old Skool ' dizajnirane su prema Bowiejevom šestom studijskom albumu "Aladdin Sane" objavljenom 1973. godine. Vrijedno je spomenuti da je to bio prvi album koji je napisao i objavio s pozicije zvijezde. Bijele "Old Skool" tenisice izrađene su u elegantnoj koži i odlikuje se kultnom munjom.

"Sk8-Hi", inspirirane Ziggy Stardust erom

"Sk8-Hi" slavi eru Ziggy Stardusta i njegov proboj pjesama "The Rise and Fall of Ziggy Stardust i Spiders from Mars’". Iako je za mnoge Ziggy Stardusta samo izmišljeni lik i ništa više. Međutim, Bowiejev je glamurozni alter ego potresao svijet početkom 1970-ih godina. Priznajte, munja na bočnoj strani tenisica i s malim crvenim slovima predstavlja ga savršeno!

Tenisice će biti u prodaji od 4. travnja!

Foto: Vans

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 19:09