sony

XPERIA TOUCH Elegantan projektor za dom

Projektor koji svaku površinu može pretvoriti u ekran osjetljiv na dodir

Krajem veljače ove godine u Barceloni je održan Mobile World Congress, sajam potrošačke opreme na kojem svoje nove proizvode predstavljaju gotovo svi proizvođači pametnih uređaja vrijedni spomena. Među njima je bila i japanska tvrtka Sony koja je javnosti predstavila Xperia Touch, projektor koji svaku površinu može pretvoriti u ekran osjetljiv na dodir.

Xperia Touch interaktivni je projektor koji je osmislio Sonyjev odjel za inovacije zvan Future Lab i koji može pretvoriti bilo koju ravnu površinu u 23-inčni ekran, a pomoću svoje ugrađene kamere i infracrvenog svjetla može detektirati kretnje koje odgovaraju klikovima i potezima po ekranu. Sony Mobile kaže da kamera funkcionira na bazi 60 kadrova u sekundi, što znači da je ovo sučelje "brzo, fluidno i osjetljivo na dodir".

via GIPHY

Xperia Touch stvara dvodimenzionalnu sliku, a može projicirati horizontalnu ili vertikalnu sliku, ovisno o željama korisnika.


Projektor je baziran na Android operativnom sustavu, što znači da će biti kompatibilan sa svim Android aplikacijama. Predstavljeni projektor može se koristiti za igre, prikazivanje edukativnog sadržaja, komuniciranje i prikazivanje videa s interneta.


No, Xperia Touch mogla bi svoju primjenu pronaći i u dizajnu i arhitekturi gdje se proširena stvarnost (augmented reality; AR) već počela koristiti kao koristan alat. Sony je najavio puštanje Xperia Touch projektora u prodaju od proljeća ove godine!


Izvor: Dezeen

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 19:46