EJLA! S POTPISOM MARTINE UKIĆ

Zagrebački i mediteranski motivi na razglednicama koje griju cijelu godinu

Agron Lešdedaj prije četiri je godine otvorio svoju tvrtku pod nazivom Ejla, a mi bismo je nazvali pravom malom kreativnom tvornicom simpatičnih ilustriranih razglednica koje će vas osvojiti na prvi pogled.

Brend Ejla cijelo se ovo vrijeme na našem malom tržištu ističe po tome što u ponudi ima originalne razglednice s ilustracijama domaćih ilustratora. Razglednice su edukativnog, zabavnog i informativnog karaktera, što nam daje dodatan motiv da u moru jednakih odaberemo baš ove s domaćim potpisom i uvijek domišljatim motivima.

"Love is..." nova je kolekcija razglednica EJLA! koju potpisuje dizajnerica Martina Ukić. Osmišljene su tako da ih nećete samo pogledati i pospremiti u onu kutiju s ostalim razglednicama koje čekaju da ih jednoga dana izložite negdje u domu, nego ćete je sklopiti u podsjetnik na tople dane koji će vas grijati ove zime.

- Već smo neko vrijeme razmišljali kako da napravimo razglednice koje nisu samo razglednice nego da imaju i drugu funkciju tj. dodanu vrijednost. Često me pitaju tko to još kupuje razglednice jer se one, kao, ne šalju. Razglednice se i dalje kupuju, i to dosta, a često i samo za sebe da si je 'nakačiš' negdje doma. E ovako smo riješili i taj 'problem' pa sad imaš i zgodan stolni ukras koji ti 'grije' ambijent - govori nam Agron.

Motivi koji su se našli na novoj kolekciji razglednica morski su i zagrebački, sa zaljubljenim parovima koji uživaju u svojem odmoru. Da su ovo razglednice koje imaju dušu pokazuje i izvor Martinine inspiracije koju je dobila iz onih lijepih prošlih vremena i lokalnog duha:

- Za motiv zaljubljenog para inspiracija su mi bile stare ilustracije iz istoimene serije 'Love is...' ilustratorice Kim Casali koje su se kod nas 90-ih mogle kupiti na kioscima kao sličice. Konkretno za razglednice inspirirali su me lokalni ljudi i njihovi karakteri, komični u svojoj zaljubljenosti, zadovoljni u zagrljaju, sretni na odmoru. Htjela sam prikazati dašak romantike u, ironično, prenapučenim turističkim mjestima i podsjetiti da volimo jedni druge bez obzira na sve - objašnjava Martina.


Ovu šarmantnu i toplu kolekciju razglednica EJLA! moći ćete poslati vašim najdražima kad se nađete u Zagrebu, Splitu, Dubrovniku, Zadru, Rovinju, Puli ili Poreču.

via GIPHY

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 20:04