URADI SAM

Tegla za cvijeće koju možete napraviti i sami

 Caroline Burke
I za sve to vam trebaju samo dvije posude!

Sobne biljke definitivno su jedna od omiljenih dekoracija u domu, jednostavno ne možemo bez njih. Od našeg dnevnog boravka, blagovaonice, kupaonice pa sve do radnog kutka, biljke u naš dom unose potrebnu dozu zelenila. I upravo zbog tog razloga, vrlo je važno da ih u svojim domovima imamo što više!

Foto: Caroline Burke

Danas vam zato donosimo prezanimljive trikove kako sami možete napraviti zdjelu za cvijeće, i to ni manje ni više nego koristeći dvije zdjele. Blogerica Caroline Burke, naime, došla je na kreativnu ideju kako pomoću čak dvije različit zdjele napraviti predivnu i posebnu teglu za cvijeće, a u svom je vodiču kao biljku koristila popularne sukulente.

Foto: Caroline Burke

1. Najprije dobro operite i obrišite obje zdjele kako biste uklonili prašinu te svu ostalu nakupljenu prljavštinu. Vodite računa o tome da sve temeljito očistite kako biste mogli krenuti sa sljedećim korakom.

2. Nanesite dovoljno veliku količinu ljepila na dno veće zdjele, odnosno one koju mislite staviti na površinu druge.

Foto: Caroline Burke

3. Oprezno stavite drugu posudu na onu zaljepljenu. Kako biste si olakšali, ali i ubrzali cijeli postupak, u drugu zdjelu možete staviti nešto teško.

4. Kada se naneseno ljepilo napokon osuši, oprezno okrenite posudu. Sada je ona spremna za ispunjavanje kupljenom zemljom i odabranim dekorativnim biljkama, u ovom slučaju to su bili simpatični sukulenti. Važno je spomenuti da su sukulenti vrlo jednostavne biljke i nisu nimalo zahtjevni za održavanje pa se za njih uistinu mogu brinuti čak i početnici.

Foto: Caroline Burke

5. U teglu zatim dodajte ukrasnu biljku, pritom dobro pazeći na to da koristite odgovarajuću vrstu zemlje, u protivnome rezultati neće biti onakvi kakvima ste ih zamišljali. Blogerica je u ovom slučaju koristila mješavinu zemlje za kaktuse, s obzirom na to da je kao biljke odabrala sukulente. Ako želite saznati kako izgleda točan postupak stavljanja kaktusa, odnosno sukulenata u zdjelu za cvijeće, pogledajte ovdje.

Foto: Caroline Burke

6. Za dekorativni završetak, zajedno s kaktusima, u zdjelu možete staviti ukrasno kamenje ili šljunak. Ako želite postići nešto svečaniji ugođaj, umjesto kaktusa uvijek se možete odlučiti za božićnu zvijezdu kao simpatičnu opciju za blagdane koji nam uskoro dolaze. Isto tako, za kuhinjske interijere začinsko bilje uvijek je jedno od omiljenijih opcija!

Izvor: Hunker.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 06:32