POČNITE S NJIMA VEĆ DANAS

Zanimljivi trikovi organizacije: 4 stvari koje će pojednostaviti vaš život

Ovo su savjeti koji će vam pomoći da pojednostavite svoj život i uživate u svakom trenutku!

Osjećate li ponekad kao da život postaje brži ii kompliciraniji iz godine u godinu? Nsma se to dogodilo nebrojeno puta. Digitalno doba trebalo nam je olakšati život, a umjesto toga, učinilo nam je svakodnevne zadatke samo još težima.

Srećom, danas postoje trikovi koji nam mogu pomoći u organizaciji i lakšem 'preživljavanju'.

1. Nabavite kalendar ili planer

Ne postoji ništa gorega nego kad shvatite da ste na nešto zaboraviti. Zato u prvu pomoć dolazi kalendar, rokovnik ili planer u koji možete zapisivati sve svoje obaveze i zadatke kako ih nikad ne biste zaboravili.

Napravite popis obaveza koje morate napraviti i obavljate ih jednu po jednu. Vodite računa o tome da si ne 'prenatrpate' obaveze jer ne možete sve obaviti u isto vrijeme.

2. Koristite organizatore u kuhinji

Teglice, posudice i naljepnice odlično su rješenje za organizaciju stvari u vašoj kuhinji. Možete ih iskoristiti za držanje začina, namirnica koje ne trebaju biti u hladnjaku ili grickalica. Isto tako, možete nabaviti i košare ili kutije za držanje pribora za jelo. Odlično će vam doći kod organizacije, ali i lijepo će izgledati u interijeru.

Da biste si olakšali pronalazak začina ili namirnica koje slično izgledaju, na posude lijepite naljepnice na kojima piše što se u kojoj staklenci nalazi. Na taj ćete način izbjeći nered i vizualni dojam pretrpanosti.

3. Oslobodite mjesto u sobi za poštu ili ključeve

Često vam se dogodi da zbog nereda u stanu izgubite pisma, račune ili ključeve od stana? Ako je vaš odgovor da, onda je ovo savršeno rješenje za vas. U jednom kutku prostorije oslobodite mjesto za čuvanje upravo tih stvari - pisama, računa i ključeva.

4. Nabavite košare za prljavo i/ili čisto rublje

Najveći nered često nam stvara rublje, ono prljavo, ali i ono čisto koje još uvijek nismo složili i pospremili u ormar. Da biste se riješili nepotrebnog nakupljanja i stvaranja kaosa zbog viška garderobe, nabavite platnene košare za prljavo ili čisto rublje. Ne samo da će vam pomoći kod same organizacije stvari, izgledaju dekorativno i zanimljivo u interijeru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 15:15