UŽIVANJE NA OTVORENOM

Zaštite se od sunca, ali sa stilom

10 elegantnih zaštita za uživanje na otvorenom bez patnje

Mrežice protiv komaraca, tkanina, trstika, palmino lišće, jedreno platno… Postoji jako puno načina na koje se možete zaštiti od sunca sa stilom, odnosno osigurati u vrtu ili na terasi elegantnu i praktičanu zaštitu koja će vam omogućiti uživanje na otvorenom bez patnje i štetnih UV zraka. Ovisno o raspoloženju i atmosferi koju želite stvoriti – egzotičnu, boemsku, prirodnu ili modernu, pronašli smo za vas neke inspirativne fotografije koje će vam pomoći da postignete hlad i sjenu u eksterijeru.

Prirodna i boemska, ovo je tenda koju uvijek možete sami napraviti po prihvatljivoj cijeni i također će vas zaštititi od sunca.

Uživati u pogledu neopaženo, i uživati u suncu sigurno, najviše je što jedna terasa može pružiti. U ovom slučaju riječ je o trstici koja stvara toplu, mirnu i prijateljsku atmosferu, a lijepa je i praktična.

Postavljena između drveća i kuće, ova tenda izrađena od tkanine za jedra uvijek je elegantna opcija za zaštitu od sunca. Dovoljno gusta da bi vas zaštitila od UV zraka sigurna je zaštita od neželjenih opeklina. Ovisno o raspoloženju koje želite stvoriti, boja tkanina će biti presudna. Napomena: na krajeve obavezno postavite suspenzije.

Ako želite organizirati ljetni boravak u kojem ćete čitati, odmarati ili samo uživati, možete koristiti lagane i prozračne tkanine na čije krajeve možete spojiti ribarski olovni konop koji će spriječiti da lete na najmanji udar vjetra. Svijetle i prozračne omogućuju da uživate u pogledu istovremeno zaštićeni od sunca.

Još jedna prirodna i elegantna opcija drvene su letvice koje filtriraju sunčeve zrake, stvaraju meku i opuštenu atmosferu.

Terasa uređena u tipičnom kreolskom stilu. Nudi život na otvorenom, u hladu i daleko od izvora topline. Jednostavno namještena stvara ugodnu i intimnu atmosferu.

Zamišljena kao produžetak krova, ova je terasa zaklonjena od vjetra i sunca. Jednostavnim madracima na podu dobiven je prostor za opuštanje između svjetla i sjene.

Boraviti na otvorenom daleko od zraka sunca uvijek je sjajna opcija, a nema ništa jednostavnije od međusobno povezanih stupova koje možete spojiti s krovom i na njih položiti trstiku ili palmino lišće.

Ova velika terasa podijeljena je u dva dijela: jedan s pogledom na more za uživanje u suncu i drugi zaklonjeni dio koji je nastvak krova kuća. Diskretna i elegantana, ova je suvremena zaštita od sunca potpuno, bez ograničenja.

Ova terasa ima dvije kućice okrenute jedna prema drugoj. Kako bi ih povezali, vlasnici su kreirali dodatnu otvorenu sobu koja djeluje kao blagovaonica na otvorenom pomoću tkanine postavljene između kućica povezanih čeličnim kabelima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. travanj 2024 08:57