NAJLJEPŠI INTERIJERI

Žute spavaće sobe u kojima ćete se svakog jutra buditi sretni

 Instagram/@macdonalddesigninc
Tko kaže da žuta boja nije dobar izbor za uređenje spavaće sobe?

Danas vas vodimo u spavaće sobe koje dokazuju upravo suprotno - žuti interijeri itekako mogu biti zanimljivi, glamurozni i vizualno privlačni. Iako su rijetki oni koji će se odlučiti za ovu naglašenu nijansu u spavaćoj sobi, ako se iskombinira na odgovarajući način, izgledat će savršeno.

Žuta naročito dobro izgleda u kombinaciji s tamnim nijansama poput sive, crne ili čak tamnoplave. Ako kojim slučajem imate pretaman prostor ili pak manjak prirodne svjetlosti u istome, upravo će spomenuti žuti akcenti riješiti taj problem.

Svijetle, pastelne nijanse najbolji su izbor za veće površine u spavaćoj sobi kao što su zidovi. U slučaju da ipak više voite jarke nijanse, usredotočite se na pojedine komade namještaja poput fotelje, dekorativnih jastuka ili posteljine.

Još jedno zanimljivo rješenje jest da u žutu boju obojite samo jedan od zidova u prostoriji. Općenito, mnoge naglašene boje ionako mnogo bolje izgledaju ako se koristite u detaljima, a ne kao glavna podloga, pa tako ni žuta nije iznimka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 10:49