Izvrstan stan

29 kvadrata moderno i privlačno uređenog prostora

Moderan i privlačan stan koji možete vidjeti na fotografijama u tekstu i u našoj novoj galeriji nalazi se u mjestu Trondheim u Norveškoj i prostire se na samo 29 četvornih metara. Jednosobni stan pretvoren je u prostor s više zona pomoću podizanja zone spavaće sobe na platformu, čime se vizualno odvojio prostor kuhinje, dnevne sobe i same spavaće. Svijetao i prozračan, uređen je drvenim namještajem i neutralnim detaljima, a dobrim planiranjem na malo se kvadrata stvorio osjećaj prostranog interijera.


U uglu glavne prostorije smješteno je povišenje na kojem se nalazi bračni krevet. Podizanjem razine poda dobiven je prostor za ugradnju spremišta i u kuhinji i u dnevnom boravku, a gradnjom ograde koja odvaja dodatno spavaću sobu od ostatka prostora dobivena je ploha na kojoj je obješen televizor.


Kompaktna dnevna soba sastoji se od kutne garniture i malog drvenog stolića. U istom se prostoru nalazi i drveni stol za objedovanje s dvije stolice i škrinjom koja funkcionira kao klupa. Kuhinja je složena od bijelih kuhinjskih elemenata s radnom plohom od svijetlog drveta koja se proteže i na šank. Sam šank skriva perilicu za rublje, dok je posuđe djelomično skriveno i u ladicama ispod povišene spavaće sobe. Kupaonica je bijela i jednostavna sa zastakljenim prostorom tuša.


Izvor: Finn

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 08:46