Kuća u kojoj vlada drvo

Ah, te divne zimske rezidencije!

 

U jugoistočnoj Francuskoj i to u regiji Rona-Alpe nalazi se Megève, gradić s 4 tisuće stanovnika poznat po skijaškom resortu u blizini Mont-Blanca u francuskim Alpama. Zbog potrebe skijališta i njegovih gostiju, okolina gradića prepuna je luksuznih vila i prekrasnog smještaja namijenjenih skijašima i ljubiteljima zimskih radosti svih oblika koji svake zime posjećuju Alpe.

Foto: Felix Forest

 

Upravo jedan takav prostor možete vidjeti na fotografijama u nastavku, a osvojio nas je zagasitim bojama i predivnim drvenim gredama koje unose jedinstveni prirodni šarm u prostor. Kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak smješteni su u istu prostoriju, a vizualno ih objedinjuju upravo drveni strop i brojne grede koje drže cijelu konstrukciju.

Foto: Felix Forest

Harmoničan izgled ostvaren je i odabirom tamnog drva za stolove i stoliće, svijetlo sivog tapeciranog namještaja raspoređenog po zonama i bakrenih rasvjetnih tijela koja dodatno definiraju blagovaonicu i kuhinju. Izražajna tekstura drva, sjajne i glatke svjetiljki te meke tkanine dodatno oplemenjuju prostor i čine ga atraktivnim.

 

Kuhinja je od ostatka prostora odvojena dugim šankom koji predstavlja još jedno mjesto za druženje, doručkovanje i ispijanje tople šalice kuhanog vina nakon dugog dana na skijalištu. Boravak je zavučen u ugodni kutak s kaminom, a blagovaonica je idealan prostor za vesele večere i okupljanje većeg društva.

Foto: Felix Forest

 

Drvo, nijanse sive i crne te raskošne tkanine s uzorcima, izražajnim tkanjem i teksturama protežu se i po drugim prostorijama što posebno atraktivno izgleda u spavaćim sobama, udobnim i toplim oazama u kojima bismo se rado sakrili od zimske hladnoće.

Foto: Felix Forest

Foto: Felix Forest

 

Foto: Felix Forest

Foto: Felix Forest

Foto: Felix Forest

 

Izvor: Maison Hand

Foto: Felix Forest

 

Izdvajamo

Iz drugih medija