German Design Award

Arhitekt Ante Vrban za stan na zagrebačkom Zrinjevcu osvojio prestižnu nagradu

    AUTOR:
    • Korana Sutlić

  • OBJAVLJENO:
  • 03.03.2020. u 16:22

 

Arhitekt Ante Vrban osvojio je za stan na zagrebačkom Zrinjevcu prestižnu nagradu German Design Award, u kategoriji Izvrsna arhitektura Arhitektura interijera, koja je dodijeljena prošli mjesec u Frankfurtu u Njemačkoj.

Smješten u srcu povijesnoga grada Zagreba, u palači s pogledom na poznati park Zrinjevac i njegove fontane, na drugom katu nalazi se stan od 200 kvadrata. Vrban je dizajnirao ovaj stan za sebe i bio je testni poligon za svu novu tehnologiju koju je htio primijeniti u svojim drugim projektima u budućnosti.  S drvenim podovima koji imaju diletaciju od gume kao brodovi Riva i ugrađeno ambijentalno svjetlo, podom od oniksa u kupaonama i potpunom tišinom s četveroslojnim staklenim prozorima.

 

Sofisticirani koncept dizajna kombinira fine, visokokvalitetne materijale s ekskluzivnim namještajem kako bi stvorio elegantan interijer. Različita područja stana vizualno su odvojena. Ipak, dojam prostranosti sačuvan je zahvaljujući visokim stropovima, prozirnim razdjelnicima i otvorima sličnim vratima.

 

Arhitektu Anti Vrbanu ovo je već druga nagrada German Design Award, jer je istu primio za svoju kuću, oazu mira na Jadriji u Šibeniku. German Design Award dodjeljuje se ​​samo projektima koji doista predstavljaju pionirski doprinos njemačkom i međunarodnom dizajnu, a za to jamči visoko cijenjeni međunarodni žiri. Njemačka nagrada za dizajn prepoznaje i predstavlja jedinstvene dizajnerske trendove.

Više na: www.antevrban.com

 

Izdvajamo

Iz drugih medija