Moj najdraži kutak

Arhitektica Violeta Beljić Kušić: “Problemi i stresovi današnjice ovdje nestaju”

 

Vlasnica trgovine s dizajnerskim namještajem Interior Creator i arhitektica Violeta Beljić Kušić ugostila nas je u svojoj kući u zagrebačkim Dugavama i pokazala u kojem se njezinu dijelu voli odmarati i puniti baterije za radne izazove.

Kultura stanovanja dodatno određuje osobu, a mene su obiteljske navike, studij arhitekture i praksa u interijerima neumoljivo profilirale u tom smislu. Imam sreću raditi s najboljim proizvođačima namještaja, tako da kontinuirano dovlačim dizajnerske komade u svoj dom. Čak sam počela tražiti klasike dizajna na različitim online aukcijama, no još nisam realizirala kupnju - priča nam Violeta Beljić Kušić, arhitektica i vlasnica studija Interior Creator dok nas ugošćuje u svojem domu, kući u zagrebačkom naselju Dugave. Tamo sa zanimanjem razgledavamo ono što smo i došli vidjeti - njezin najdraži kutak u domu. Riječ je o dijelu dnevnog boravka koji se nalazi tik do staklenih vrata koja, pak, vode u prostrani vrt.

Dio dnevnog boravka koji uključuje izlaz u vrt prava je oaza njemačkog i skandinavskog dizajna

Dizajn je ujedno i moj stil života, koji nužno ne terminira ono skupo, nego se zabavljam kombinacijama stilova, materijala, blago uključujući i konfekciju koja zna biti svrsishodna i šarmantna u svojoj bazičnosti. Moj omiljeni kutak doma odmorište je od stresova današnjice. Bitna mi je korespondencija s opuštajućim vanjskim prostorom i glazbom, ali i simplificiranost oblika.

Tako asketska forma fotelje PK 22 danskog dizajnera Poula Kjærholma pruža neočekivani komfor, a mali stolići PK71 koherentan su kooperant. Multimedijalna polica njemačkog proizvođača Interluebke izvorište je savršenog zvuka i jednog dijela biblioteke pa se tu često zadržim istražujući po starim knjigama. Kontrapunkt tamnom je vaza Hanahana tvrtke Driade koja je suprotnost tehnološkog i organskog te najavljuje izlazak u vrt koji akcentira još jedna božica dizajna, autorstvo Philippea Stracka - fotelja Moore - ističe arhitektica Violeta Beljić Kušić.

Opčinjenost skandinavskim i njemačkim dizajnom zrcali se i u detaljima, no najljepši "ukras" i triger pozitivnih emocija definitivno je, ponosno ističe, tibetanski terijer Bas koji redovito odbacuje komfor svojeg ležaja i dizajna u korist blizine svoje vlasnice.

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. travanj 2024 06:54