Zelenilo i šuma, a urbano

Atraktivno malo naselje u Maksimiru s devet vila

Hortikulturu potpisuje naša majstorica uređenja vrtova, krajobrazna arhitektica Ksenija Diminić, koja je dobila svjetske nagrade za okoliš hotela Amarin

Atraktivno novo malo naselje s devet vila, čija će gradnja na proljeće 2020. godine biti završena, smjestilo se u popularnom zagrebačkom kvartu za obiteljsko stanovanje - Maksimiru.

U skladu s time nosi ime Vile Maksimir. Posebnost ovog vrhunskog projekta je veza s okolišem i prirodom, koja je postignuta za svakog stanara. Ono što mnogi na zagrebačkom tržištu nekretnina traže, idealno dvorište s pogledom na zelenilo i šumu, a ipak u urbanoj sredini, nudi se baš ovdje.

Naselje se gradi prema zamisli poznatog arhitekta Gorana Rake, dok hortikulturu potpisuje naša majstorica uređenja vrtova, krajobrazna arhitektica Ksenija Diminić, koja je dobila svjetske nagrade za okoliš hotela Amarin.

Suvremene urbane vile smjestile su se na površini od 10.000 kvadrata, u mirnom okružju. Naselje sadrži dvije obiteljske vile i 18 stambenih jedinica u sedam vila.

ZASEBAN ULAZ

U četiri vile su po tri stana - trosobni Ili četverosobni veličine 90 kvadrata, u tri su dva dvoetažna stana četverosobni Ili peterosobni od oko 140 kvadrata. U ponudi je i jedna samostalna obiteljska vila, veličine 280 kvadrata s vrtom od 400 kvadrata, uz šumu, dok je druga već prodana. Svi stanovi imaju vlastito dvorište veličine 100 - 300 kvadrata, kompletno uređeno s popločenim podestom za sjedenje, roštiljem te s automatskim navodnjavanjem “Rainbird”.

- Svaki stan ima svoj zasebni ulaz pa se tako dobiva osjećaj stanovanja u kući te je osigurano za svaki parkirno mjesto i garaža, ali nije obavezna njena kupnja. Naselje je okruženo šumom, a ulaz nije s glavne ceste, nego je kroz manju ulicu - kaže jedan od investitora.

Bit će to tzv. pametne kuće, kojima će se preko mobitela upravljati rasvjetom, grijanjem, hlađenjem i roletama. Vile su opremljene vrhunskom opremom. U objektima je centralno etažno plinsko grijanje, a na mjestu gdje su pločice je podno grijanje. Na svim balkonima je staklena ograda, komarice su na prozorima, a objekti imaju split klima uređaje.

Kupcima stanova nudi se mogućnost konačnog uređenja, mogu birati boje, parket, keramiku, sanitarije, unutarnju stolariju i slično, a ako se uključe u trenutnoj fazi i mijenjati s graditeljima tlocrt, dok je realizacija još u tijeku. Kuće sve imaju ventilirajuću fasadu, koja je dugoročnija i kvalitetnija od klasične te specifična za ovaj projekt. Pruža bolju kvalitetu stanovanja od klasične fasade. Naselje je kompletno ograđeno i pruža privatnost svojim stanovnicima.

Vile Maksimir nalaze se u neposrednoj blizini svih prijeko potrebnih sadržaja, uključujući moderne škole i vrtiće za obitelji s djecom. Iako, naravno, stanovanje ovdje nije isključivo za obitelji te je podjednako ugodno i za samce i parove.

DOBRA POVEZANOST

- Sama lokacija obiluje zelenilom, a prisutnost šume pridodaje opuštajućem ugođaju. Naglasio bih i dosta velike razmake između vila, koje su tako orijentirane da nema izravnih pogleda iz stana u stan. Završetak je planiran za proljeće 2020. godine, zasađena su stabla Magnolije, Crvenog javora i druga te mnoštvo raznog bilja koja daju potpun ugođaj zelenila u samom naselju - objašnjava investitor.

Vile su dobro povezane s cijelim Zagrebom - strogi centar grada udaljen je 10-ak minuta automobilom. Na nekoliko desetaka metara nalazi se javni prijevoz, linija za Kvaternikov trg. Iako se čini izdvojeno, zapravo je ova lokacija u blizini mnogih obrazovnih ustanova. Oko 1200 metara je od Šalate, PMF-a i Instituta Ruđer Bošković, osnovna škola je u blizini, kao i francuska i njemačka škola Fratrovac.

Više na: villasmaksimir.com

Foto: Vile Maksimir

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 10:17