Novo cool mjesto

Bellucci coffee & wine bar otvoren na Trešnjevci

NAZIV MJESTA: Bellucci Coffee & Wine bar
ADRESA: Višnjevac 4, Zagreb
RADNO VRIJEME: 8 do 24 sata
PRIMJER CIJENA: kave od 8 do 10 kn, vino od 13 do 25 kn, plate od 25 kn do 86 kn...

Na zagrebačkoj Trešnjevci nedavno je otvoren Bellucci Coffee&Wine bar. U Bellucciju gosti mogu uživati u vrhunskoj kavi, a imaju i vinsku kartu na kojoj se nalazi više od 70 vrsta vina, uglavnom domaćih. U coffee i wine baru kažu da su htjeli otvoriti kvartovski vinski bar u kojem će se gosti osjećati kao da su u centru grada.

- Bellucci bar je prije svega namijenjen urbanim i odraslim stanovnicima zapadnog dijela grada koji žele mjesto za fini večernji, ali i dnevni predah, koji ne mora nužno biti u centru imati cijene kao u centru.





Riječ je o kvartovskom wine baru s interesantnom, cjenovno dostupnom vinskom kartom koja je bazirana na domaćim vinima i boutique vinarijama. Htjeli smo stvoriti ugodnu atmosferu i želju da se gost kod nas osjeća dobro - kaže Matilda Marelja, koja je uređivala prostor Belluccija te pomaže vlasnici Suzani Paparić u vođenju bara.

Marelja navodi da je ideja prilikom uređenja bila stvoriti industrijski interijer, vremenski otporan, s grubim površinama od opeke i metala, no istodobno omekšan finim detaljima poput reljefnog zida ili štukature na vrhu zida od opeke te drvenim površinama i teksturom kravlje kože.


- Sve je dodatno aranžirano rasvjetnim tijelima industrijskog dizajna, koja su sa stolicama uz pratnju monsunskih kiša stigle iz daleke Indije - dodaje arhitektica Marelja i navodi kako je Bellucci ugodno mjesto na kojem se može popiti kava, ali i pojesti divne slastice iz slastičarnica Amelie. Također, gosti se mogu poslužiti nekom od knjiga koje su neizostavni dio interijera, a navečer Bellucci wine bar podsjeća na svjetske tapas barove.


Osim bogate ponude kave i vina, u Bellucciju se mogu naručiti razne plate s pršutom i sirom aranžirane dodacima poput maslina, artičkoka, džemova, sušenog voća i ostalog. Matilda napominje da je najpopularnija plata pršut - sir, ali i Bellucci plata, koju poslužuju s domaćom šunkom i sirom brie uz džem od agruma i s umakom od hrena.

Bellucci coffee & wine mjesto je za nepušače, no s otvorenjem terase bit će prostora za sve. U baru se mogu organizirati i razni eventi poput proslave rođendana ili poslovnog sastanka.

Foto: Bellucci coffee & wine

Izvor: Magazin Like!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 16:42