Kućice koje štede prostor

BIG BERRY RESORT Odmor u mobilnim kućicama s pogledom na rijeku Kupu

Big Berry Resort otvoren je na samoj granici s Hrvatskom, u slovenskom mjestu Metlika, na kupalištu Primostek

Kad pomislimo na kampiranje, svatko od nas ima drugačiju viziju. Netko pomisli na šator duboko u šumi, netko na veliki kamp prepun turista u borovoj šumici kraj mora, a netko na beskrajne vožnje u kamperu.

No, rijetki će pomisliti na luksuzni odmor s pogledom na rijeku. Upravo taj scenarij zatekli smo prigodom posjete BIG BERRY Luxury Lifestyle Resortu smještenom na kupalištu Primostek na Kupi kod Metlike u Sloveniji, na samoj granici s Hrvatskom.

NEODOLJIV DIZAJN

Idejni začetnici, slovenska tvrtka Hosekra d.o.o., već se neko vrijeme bave izradom luksuznih kamp-kućica, a projekt u Primosteku je prototip koncepta Big Berry Luxury Lifestyle Resort, tj. koncept mobilnih kućica nove generacije. O kakvim je kućicama zapravo riječ, pitamo Boštjana Hosteja, direktora tvrtke Hosekra Group.
- Kako smo mi tvrtka koja se najviše bavi izgradnjom krovova, garaža, nekretninama, podova itd., jednostavno je bilo neizbježno primjećivati druge načine izgradnje i njihove prednosti ili nedostatke. Recimo da je to profesionalna deformacija. Na tržištu još ne postoji ovakva ideja odnosno koncept, i tu smo našli svoju nišu. Napravili smo iznimno kvalitetne mobilne kućice s nevjerojatnim rješenjima za uštedu prostora i neodoljivim dizajnom - objašnjava.

Inače, Big Berry koncept ima tri inačice: Blue Berry, čiji je eksterijer i interijer prilagođen moru, Brown Berry koji je namijenjen lifestyle kampiranju u kontinentalnom dijelu na rijekama, jezerima ili planinama, i Orange Berry koje će se postavljati pored autocesta ili u blizini grada. Na dvije trećine svake kućice karakteristična je crveno ljubičasta pruga, koja predstavlja dizajnerski potpis Big Berryja i način je raspoznavanja ovih kućica. Naravno, ovdje u Primosteku su postavljene Brown Berry kućice u skladu s prirodom koja ih okružuje i zato su i smeđe boje. Sam kamp je veličine 25.000 m2, a ima samo sedam kućica na gotovo 600 m uz obalu, čime je garantirana privatnost.

LJEPOTE PRIRODE

Boštjan Hostej nam pojašnjava i koja je misao vodilja iza cijelog projekta. - Ime koncepta je BIG BERRY, a ovdje ga prvi put predstavljamo široj javnosti nakon nekoliko prisustvovanja sajmovima poput onog u Padovi krajem 2014. godine. U biti, ove godine smo odlučili pokazati Big Berry Luxury Lifestyle Resort kakav smo zamislili, a ne samo dizajn i kvalitetu mobilnih kućica. Našim konceptom želimo ostvariti komfor i praktičnost života u kampu, omogućiti individualnost doživljaja raznih aktivnosti i povezati svakog posjetitelja s ljepotama prirode i lokacijom - kaže Hostej.

Big Berry Luxury Lifestyle Resort je od početka travnja pa do kraja rujna 2016. domaćin za više od 200 priznatih novinara, blogera, malih poduzetnika i suradnika iz cijelog svijeta. U kampu je non-stop i dvadesetak PR stručnjaka iz USA, Španjolske, Vijetnama, Turske, Finske, Njemačke, Rusije, Hrvatske koji će zajednički formirati brend koncepta kućica i raditi na međunarodnoj medijskoj pozornosti.

- Resort će ove ljetne sezone postati svojevrsni međunarodni trg na kojem će se neprestano izlagati i promovirati nevjerojatni proizvodi i usluge partnera, ali i lokalne zajednice, regije Bela krajina i čitave Slovenije. Tako su vikendima organizirani izleti po regiji i izvan nje (Ljubljana, Bled, Postojna,...) - kažu nam Ana iz Rijeke i Alejandro iz Španjolske, zaposleni u kampu.

ZDRAVI DORUČAK

Za vrijeme boravka svakodnevno se poslužuje i zdravi doručak, te se dostavlja na terasu kućice direktno s lokalnih farmi, dok je večera zagarantirana u lokalnim restoranima s bogatom ponudom.
No, ni u samom kampu ne nedostaje sadržaja. Tu je smješteno sedam kućica od 34 m2+terasa: jedna za dvije, jedna za četiri i pet kućica za šest osoba. Uz recepciju se nalazi velika terasa s pogledom na rijeku Kupu, pješčani teren za odbojku, igralište sa spravama za vježbanje, bicikli i kajaci za slobodno korištenje, vanjski kamin za roštilj i sve to uz uređen prilaz rijeci Kupi, poznatoj po svojoj čistoći, dugom toku i visokim temperaturama koje se znaju popeti i do 30 C. Nije naodmet spomenuti i da svaka kućica ima svoj jacuzzi i to na terasi s pogledom na rijeku.

Prednost Big Berry koncepta je što se može koristiti u različitim podnebljima i s različitom namjenom.
- Već sada imamo nekoliko upita iz različitih država EU, druge godine otvaramo Big Berry na moru i u Austriji jer se želimo u potpunosti fokusirati na svaku destinaciju u koju dolazimo, a za to treba puno vremena. Ova lokacija u Primosteku je predviđena za showcase koncept. Želja nam je iduće godine posvetiti se moru, ali i ići na sjever, a ostalo je sve nepredvidljivo. Mi smo još uvijek mladi i ludi - zaključio je Boštjan Hostej.

Više informacija potražite OVDJE

Foto: Berislava Picek/Hanza Media, Big Berry Resort

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 06:07