Život na selu

Bijeli Božić u divnoj obiteljskoj kući

 

Malo je mjesta prikladnih za proslavu Božića kao ovo s visokim stropovima, izvornom opekom, drvenim gredama i površinama koje reflektiraju svjetlost. Božić jednostavno zrači u ovom prozračnom domu talentirane stilistice, koja je staju od crvene cigle pretvorila u obiteljsku kuću u kojoj živi sa sinom (4.). Stilistica Rachel Coppens zamijenila je život u gradu za život na selu blizu francuskog grada Lillea. Kuću je obnovila od temelja i proširila kako bi dobila tri spavaće sobe. Zahtjevna obnova je trajala dvije godine.

Vlasnica je bila potpuno uključena u projekt obnove od faze planiranja do kraja. Staja veličine 95 četvornih metara je pretvorena u prostrani dnevni boravak s otvorenom kuhinjom, blagovaonicom i sjedećim prostorom, čije prozračne dimenzije savršeno odgovaraju velikodušnom božićnom drvcu obasjanom svjetlucavim bijelim kuglicama.

Širok hodnik vodi do proširenja od 130 četvornih metara, u kojem se nalaze glavni apartman, dvije dodatne spavaće sobe, praonica i kupaonica. Strukturni elementi koji su se mogli sačuvati, poput izloženih okvira, obnovljeni su, a njihova prirodna ljepota ostavila je upečatljivo obilježje upotpunjeno izbijeljenom izvornom opekom. Ostali su zidovi presvučeni pločama za izolaciju.

Nije sve išlo po planu. Novo položeni pod drvenih parketa, morala je zamijeniti betonskim podom prekrivenim bijelom epoksidnom smolom, nakon što je pretrpio veliku poplavu. Čim je riješila štetu, Rachel se bacila na dizajn interijera. Njezin stil je kombinacija rustikalnih i etničko boemskih utjecaja, s naglaskom na teksture i drvo.

Grede, kao i gotovo sav namještaj, izrađene su od sirovog drva, kojeg upotpunjuje snježno bijeli namještaj i ugodan dekor. Za blagdane je interijer ukrašen prekrasnim božićnim drvcem, kompozicijama zelenih biljaka, kao i žutim lampicama i zvijezdama raznih oblika i veličina. Ovaj jednostavan dizajn izgleda skladno i na vrlo suptilan način transformira prostor!

Više o radu stilistice Rachel pogledajte na Rachel Styliste ili na Instagramu @rachelstyliste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 11:42