čistoća bjeline

Bijeli stan za ljubitelje jednostavnosti

U Tel Avivu u Izraelu nalazi se ovaj minimalistički stan koji su osmislili izraelski dizajneri Yael Perry i Dafna Gravinsky u suradnji s arhitektom Amirom Navonom. Smješten u centru grada, ovaj je stan uzak i dugačak te je namijenjen obitelji koja se s užitkom druži i ugošćuje veći broj ljudi. Cilj je stoga bio stvoriti protočan i jednostavan interijer naglašen zanimljivim elementima kao što su metalne police koje se protežu na čak osam metara zida stana.


S ukupno 80 četvornih metara na raspolaganju raspoređenih u dužini od 19 metara i širini od svega 3,7 metara, projektanti su prostor razdijelili po zonama. Tako se od ulaza dugim i uskim hodnikom prolazi kraj čak dvije spavaće sobe sve do velikog zajedničkog prostora otvorenog rasporeda u koji su smješteni kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak te koji je dodatno produžen pomoću uskog balkona.

Osim osnovne bijele boje koja vlada cijelim prostorom i većih komada namještaja u crnoj boji, crvena boja pojavljuje se u hodniku i spavaćim sobama u obliku kablova od rasvjete te predstavlja iznenađujuće zanimljiv detalj koji uz dodatak zelenila biljaka razbija monokromiju uređenja.

Glavna spavaća soba nježna je i opuštajuća. U sklopu sobe nalazi se toalet odvojen od ostatka sobe kliznim vratima od mutnog stakla kako bi se i dalje omogućilo prodiranje svjetlosti u sobu. Sama kupaonica je jednostavna, uska i siva.


U drugoj spavaćoj sobi nalazi se veća kupaonica s velikim zastakljenim tušem i bijelim pločicama.

Zajednički dio stana također ima jedan toalet na raspolaganju koji je smješten iza kuhinje.

Kuhinja je opremljena bijelim kuhinjskim ormarićima postavljenima u obliku slova L dok središnji prostor popunjava okrugli blagovaonski stol s četiri stolice.


Dnevni boravak čine čak dvije velike sjedaće garniture koje omogućuju ugodno druženje većeg broja ljudi. Kako vam se čini?

Izvor: Dezeen

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 03:40