Veliki prozori, štukature, zlato...

Boemski stan uređen u duhu pariških apartmana

Dizajnerica Anna Zinkovskaya osmislila je sedmi projekt za ove klijente. Njihova suradnja odličan je primjer dugog i uspješnog profesionalnog odnosa

Stan u staroj zgradi, visoki stropovi, veliki prozori - savršen set za stvaranje autentičnog interijera u duhu pariških apartmana. To je upravo ono što su vlasnici ovog stana u srcu Moskve, uz pomoć dizajnerice Anna Zinkovsky, učinili kako bi stvorili stan u rafiniranoj modernoj klasici. Štukature, hrastov parket, zlatni detalji i dizajnerski namještaj - ovo je tako divan moderan dom s boemskom atmosferom!

Kada je klijent zadovoljan s poslom koji napravi dizajner, najvjerojatnije će istog dizajnera angažirati i na sljedećem projektu. Uostalom, ako je prvi put sve ispalo onako kako bi trebalo i klijenti sretno žive u svom novom domu, zašto ne bi ponovio uspješno iskustvo. Dizajnerici interijera Anni, ovo je sedmi po redu projekt za vlasnike ovog stana.

Prostrani stan u kući iz 1905. godine ostavlja snažan dojam s visokim stropovima i puno prozora. Izgled stana je originalan: unatoč velikom prostoru od 112 četvornih metara, postoji samo jedna spavaća soba. Ali to uopće nije smetalo vlasnicima - takva opcija bila je savršena za njihov životni stil. Anna je imala zadatak učiniti sve preinake što je moguće brže i bez nepotrebnih žrtava. Stan je uređen za život dvije osobe, koje vode prilično boemski život. Odlučili su napraviti interijer u jarkim bojama, te koristiti umjetnost i vintage namještaj kao svijetle naglaske. Radi uštede vremena, zadržali su postojeće štukaturu i hrastove podove dovezene iz Francuske, koji savršeno pristaju ovom interijeru.

Kada dizajneri interijera rade za istog klijenta više projekta, razina povjerenja je prilično visoka, naravno, uz koordinaciju, a najaktivnija komunikacija na ovom projektu je počela kada su počeli birati namještaj i dekor. Ova je faza uzela većinu vremena, a cijeli projekt je u konačnici trajao godinu i pol dana.

U projektu ima vrlo malo serijskog namještaja, neke su stavke izrađene prema nacrtima, velik dio dekor nabavljen je u galerijama i na buvljacima u Francuskoj i Italiji, a sve je izabrano promišljeno. Na primjer, Anna nije mogla pronaći odgovarajuće ogledalo za dnevnu sobu. Prema proporcijama u ovom dijelu prostorije, bila je potrebna "vertikala", ali desetak opcija koje su ponudili trgovci, nisu se uklapale u projekt. Dok u lokalnoj galeriji nisu pronašli ono što je trebalo: ogledalo je sjelo na svoje mjesto kao izliveno i postalo je središnji element jednog od zidova dnevne sobe.

Osim predmeta iz buvljaka interijer obiluje umjetninama i u konačnici je lijepo što su ovdje našli mjesto i umjetnost i vintage elementi te učinili svoje: stan je dobio boemski izgled, baš onako kako su vlasnici željeli.

Izvor: AD

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 01:28