PREDIVNO UREĐEN INTERIJER

BOGATSTVO BOJA U INTERIJERU: Obiteljski dom s karakterom koji osvaja na prvi pogled

Thomas Loof

Poigravanje tapetama zanimljivog uzorka, šarenim tepisima, namještajem modernog dizajna u nekoj odvažnijoj boji ili pak raznolikim dekoracijama dobitna je kombinacija u interijerima

Danas vas vodimo u nedavno renoviranu obiteljsku kuću u Brooklynu, predivan prostor čije uređenje potpisuje američki dizajner interijera Garrow Kedigian. Vlasnici kuće, Cécile i njezin suprug Pascal Louis, ljubitelji su antiknih umjetnina i namještaja pa se i sam dizajner bazirao upravo na rustikalnom stilu uređenja.

Foto: Thomas Loof

 

S obzirom na to da vlasnici također vole boje, odlučio je u prostor 'ukomponirati' doslovno bogatstvo različitih boja. Tu ima uistinu svega, od žute, zelene, plave, crvene pa sve do pastelno ružičaste.

Foto: Thomas Loof

S obzirom na to da boje koje odaberemo pri uređenju interijera utječu i na naše raspoloženje, sasvim je razumljivo da se vlasnici ovog doma nisu protivili različitim nijansama u prostoru. Upravo suprotno, dozvolili su dizajneru da se odvaži i krene u kombiniranje fantastičnih, možda na orvi pogled, apsolutno nespojivih kombinacija. Prilikom ulaska u bilo koju od prostorija, boje zidova, namještaja te prisutnih dekoracija koje upotpunjavaju sobu prvo su što primjećuemo u ovom ambijentu. Naime, upravo su raznobojne nijanse te koje su zaslužne su cjelokupno formiranje interijera u koji vas vodimo danas.

Foto: Thomas Loof

U dnevnom boravku najviše se ističe bogatstvo boja, od kombinacije različitih komada namještaja i nijansa u prostoru, kao i kupnju mnogobrojnih dekoracija koje se savršeno uklapaju u postojeći stil unutarnjeg uređenja.

Foto: Thomas Loof

Kuhinja je jedna od onih prostorija u domu gdje provodimo najviše vremena, a ujedno ju je zbog toga i potrebno urediti na odgovarajući način. U kuhinji iovog stana pak ima nešto manje boja nego u dnevnom boravjku, što ju svejedno ne čini nimalo manje zanimljivom, a dizajner se tijekom uređivanja prvenstveno bazirao na kombinaciji smeđe i srebrne boje.

Foto: Thomas Loof

Slične kombinacije spomenutih boja prevladavaju i u glavnoj kupaonici, a dizajner je u ovoj prostoriji nastojao postići glamurozni i luksuzni ugođaj baziran na odabiru kvalitetnih materijala. U tome je, barem ako pitate nas, itekako bio uspješan!

Foto: Thomas Loof

U glavnoj spavaćoj sobi ovog divnog doma ne možemo ne primijetiti zanimljive boje na zidovima. Naime, kombinacija klasične bijele s kreativnim motivima tamnocrvene savršeno izgledaju u ovoj prostoriji, dok je veliki bračni krevet u standardnim bojama, odnosno bijeloj i plavoj.

Foto: Thomas Loof

Dječja soba spaja nekolijo različitih nijansi ljubičaste, a s obzirom na to da je dizajner u čitavi prostor ukomponirao i bijelu boju, logično je da soba sama po sebi izgleda savršeno, a opet vrlo jednostavno.

Izvor: House Beautiful.com

Foto: Thomas Loof

Izdvajamo

Iz drugih medija