NOVI SJAJ HOTELA

BOUTIQUE VILLA ROOT DUBROVNIK USKORO OPET OTVARA VRATA Hotel u ljetnikovcu iz 16. stoljeća kojeg obožavaju vegani iz cijelog svijeta

 Daniel Pavlinović
 

Boutique Villa Root Dubrovnik, ljupki mali hotel smješten u Dubrovniku, uskoro će opet otvoriti svoja vrata gostima. Nadaju se da će to biti prvog dana lipnja. S radom su počeli tek u rujnu prošle godine i odmah su dobili dobre komentare od svojih gostiju. Uz to su dobili i certifikat od Veggie Hotels, svjetske platforme koja okuplja vegetarijanske i veganske hotele.

No, samo nekoliko mjeseci nakon što su počeli s radom morali su zatvoriti. Svjesni su kako su zapravo odabrali loše vrijeme za početak posla, no postoje okolnosti koje nitko nije mogao predvidjeti. Nadaju se kako će sada sve biti u redu, da će normalno raditi te da će u Dubrovniku biti dosta gostiju. Jer, kažu, oni itekako imaju što ponuditi.

Objekt u kojem se hotel smjestio uređivao se nešto dulje od godinu dana. Nije to bilo uređenje koje se radilo kad su vlasnici imali vremena pa se zato otegnulo tako dugo - riječ je o zaista opsežnim poslovima. Puno je toga trebalo promijeniti, urediti i opremiti kako bi stari prostor zablistao u modernom sjaju.

Daniel Pavlinović

Hotel je uređen u prostoru ljetnikovca Marina Bunića, sagrađenog u 16. stoljeću. Poslije je prostor dograđivan pa je trebalo voditi računa o svemu tome. Riječ je, zapravo, o povijesnoj zgradi koja je postala butik hotel. Vlasnica Nađa je rodom iz Gruža, a suprug, odnosno vlasnik, iz Zagreba, pa joj je htio ispuniti želju i ovo je bio njezin najdraži projekt. Sobe su uređivali baš njih dvoje, bez ičije pomoći.

U prizemlju hotela smješten je restoran Urban & Veggie o kojem smo pisali prošle godine kad je otvoren, a otvaranjem hotela zaokružuje se ponuda. Hotel ima deset soba, od kojih svaka ima bračni krevet, te vegetarijanski restoran s velikom terasom u prizemlju.

Daniel Pavlinović

"Htjeli smo postići ugodne prostore sa što više prirodnih materijala. U restoranu prevladava drvo, lusteri su od recikliranog kartona, kamen je po hodnicima, a cijela kuća je sklop modernog i tradicionalnog jer smo htjeli sačuvati izvorni oblik što je više moguće. Ivo Dadić je odgovoran za priču restorana, a u dogovoru s Dominatto Property Managementom, koji nam brine o kući, složena je priča o prvom smještaju u Dubrovniku u kojem brinemo o reciklaži, ohrabrujemo goste da odvajaju plastične boce, koristimo prirodnu kozmetiku i ekološke proizvode za čišćenje, a rublje peru u njihovoj Dominatto ekološkoj praonici rublja", kaže voditeljica objekta Slavica Grkeš.

Daniel Pavlinović

Objašnjava kako je riječ o hotelu koji nudi više od samog smještaja. Da, tamo se može prespavati, no hrana koju se može dobiti u restoranu je isključivo vegetarijanska i veganska, a naglasak na ekologiji također govori o tome da se brine o održivosti. Ne čudi stoga činjenica da su u hotelu ljubimci itekako dobrodošli.

Daniel Pavlinović

Grkeš nam objašnjava kako su sve sobe dosta svijetle, što je i bio cilj. Njih šest ima pogled na grušku luku, a četiri na dio iza kuće, odnosno ljetnikovac. Opremljene su jednostavno, u prigušenim tonovima, tako da opuštaju gosta.

- Lokacija je izvrsna za sve one koji žele posjetiti otoke, a u blizini je i autobusna stanica sa stalnim linijama direktno za stari grad - pojašnjava Grkeš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:26