TOP INTERIJERI

Čak 120 kvadrata čistog gušta u Crikvenici

    AUTOR:
    • Iva Novak

  • OBJAVLJENO:
  • 18.08.2017. u 07:02

Prekrasan pogled iz baš svih prostorija u stanu. Neprocjenjivo!

Krajem ljeta 2016. godine mladi bračni par iz Osijeka koji trenutno radi i živi u inozemstvu, odlučili su kupiti penthouse od 120 četvornih metara u Crikvenici kako bi u slobodno vrijeme i godišnje odmore mogli provoditi na moru.

- Stan se sastoji od prostranog predsoblja, velikog otvorenog prostora dnevne sobe s kuhinjom i blagovaonicom odakle se izlazi na golemu terasu, dvije spavaće sobe od kojih jedna ima izlaz na balkon, kupaonice i gostinjskog WC-a - nabrajaju vlasnici i priznaju nam kako je glavni razlog za kupnju ovog stana bio prekrasan pogled i genijalan otvoreni tlocrt interijera. S obzirom na to da su stan kupili u novogradnji, nikakva adaptacija nije bila potrebna. No, promijenjena je kompletna stropna rasvjeta, a određeni zidovi obloženi su ogledalima i staklenim površinama.

- Kompletan proces uređenja je djelo supruge. Glavni naglasak je stavljen na očuvanje otvorenog prostora u stanu. U interijeru su prisutni bijela boja i nijanse plave, a zanimljivost u prostor unosi kontrast između tamnog rustičnog drveta i transparentnih elemenata i ogledala - objašnjava vlasnik i dodaje kako se dnevni boravak, blagovaonica i kuhinja nalaze u istoj prostoriji.


- Kuhinja je projektirana tako da bude “neutralni element” u prostoru. Drugim riječima, cijela je bijela s bijelim električnim aparatima. Bočni zid kuhinje obložen ogledalom, kako bi “produžio” zakrivljene površine u puni krug, ali i omogućio pogled prema moru čak i kad ste okrenuti leđima.

- Zanimljiv detalj je digitalna grafika grada Crikvenice na kaljenom staklu između donjih i gornjih elemenata. Na taj način smo pretvorili jedan neophodan element u kuhinji u efektni dekorativni akcent u otvorenom prostoru - kaže.



Blagovaonica je smještena odmah uz kuhinju. Staklene noge na stolu pružaju iluziju da masivna ploča od rustikalnog drveta lebdi. Stolice su, pak, “u negativu” tj. nogice su od iste boje drveta, dok je sjedeći dio proziran. Blagovaonski stol i stolice su smještene tako da svih šest osoba koje sjede za stolom podjednako mogu uživati u neometanom pogledu na divno more.

- Dnevna zona uključuje još i kutnu kožnu garnituru i transparentni stolić. Poseban detalj u ovoj prostoriji je tepih od kravlje kože, koji je “korodiran” nijansom svijetlo plave boje. Tu je i čuvena Imola fotelja, s koje možete uživati u nekoliko okruženja, ovisno o tome kako je fotelja usmjerena. U zimskim mjesecima je posebno ugodno promatrati pucketanje vatre iz kamina uz istovremeni zalazak sunca - ističu vlasnici koji su možda i najviše zadovoljni kako su “ispale” spavaće sobe.





​- Prva spavaća soba je tzv. Zen soba i ona ima dva odvojena jednostruka kreveta, koja se mogu spojiti i u dupli krevet, naravno po potrebi. Ova soba ima i noćne ormariće, klizni ormar i toaletni stol sa stolicom. U ovoj sobi prevladava isti stil kao u dnevnoj sobi, ali s narančastim tonovima. Naglasak u ovoj sobi su slike dječaka koji prenose mir i duhovnu čistoću u prostoriju igrajući se vodom. Druga soba je osobnost za sebe, a uključuje i jacuzzi zonu, kao i vlastiti balkon. Kubanke sa zidova svojim kritizirajućim pogledima diktiraju glavnu notu u ovom dijelu stana, a to je žuta. Također, plavkaste staklene obloge u Jacuzzi zoni odlično balansiraju sa zadatom nijansom - komentiraju vlasnici koji kao osnovnu prednost ovog stana izdvajaju prekrasan pogled iz apsolutno svih prostorija.



Čak i dok pripremate lagani ljetni obrok u kuhinji, strateški postavljena ogledala omogućavaju pogled na more. Što se tiče samog opremanja interijera, glavna misao vodilja bila je ulaganje u kvalitetu života. Željeli smo stvoriti ljetnu oazu u kojoj ćemo uživati kad god nam to prilike dozvole. Beskompromisno smo dizajnirali oazu koja potpuno odgovara našem načinu života - kaže.

 

Foto: Rajko Mrvoš, Zoom Video, www.zoom.hr

Izdvajamo

Iz drugih medija