Greenery

Čaroban Airbnb stan u Pantone boji godine

Pantone boja godine zelena je nijansa nazvana Greenery čiji je izbor iznenadio mnoge, no kao i uvijek, bilo je potrebno tek malo vremena kako bismo je prigrlili u svojim interijerima.


U središtu Londona nalazi se stan čije je uređenje nadahnula upravo zelena boja Greenery i koje je rezultat suradnje poznate tvrtke za najam stanova Airbnba i tvrtke Pantone pod nazivom "Outside In". Unošenje vanjskog prostora u unutrašnjost već je jedno vrijeme veliki trend u uređenju interijera, a stan koji možete vidjeti na fotografijama cijeli taj pothvat diže na sasvim novu razinu, s biljkama kao glavnim motivom koji se proteže kroz sve prostorije.

U stanu se nalazi divlji prostor predsoblja, odnosno recepcije prepun drveća i biljaka, u kojem se osjećate kao da ste u pravoj šumi.

Unutarnji staklenik u stanu funkcionira kao dnevni boravak, spavaća soba zapravo je tratina s pokošenom travom, a prostor sa šatorom za djecu priziva iskustvo kampiranja.





Kuhinja sa začinskim vrtom savršena je za kuhanje slasnih obroka, a kupaonica je prava zelena oaza. Iskustvo boravka u ovom stanu iznimno je interaktivno pa gosti tako mogu čuti zvukove prirode, tražiti začine po zidovima, piti čaj od listića koje su ubrali u stanu ili, pak, dizajnirati pomoću lišća koje su pronašli u stanu.


Pantone boja Greenery topla je i upečatljiva žutozelena boja koja potiče na odmor, ponovno povezivanje s prirodom i čišćenje od suvišnih distrakcija kojima smo okruženi, a Airbnb predstavlja potrebu za putovanjima i istraživanjem pa je njihov spoj u obliku ovog jedinstvenog prostora savršen protulijek današnjem užurbanom dobu.


Cijena noćenja u ovom prostoru je 200 funti, odnosno oko 1725 kuna, a sav prikupljen novac bit će doniran profesionalnoj udruzi za dizajn AIGA. Zadivljujuće!

Izvor: designboom

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 21:41