COOL MJESTO

Čarobno blagdansko ruho Iggy dućana

Vodimo vas u showroom domaće modne senzacije, veselu bombonijeru u kojoj se uvijek nađe neko  lijepo iznenađenje

Božić je definitivno naše omiljeno godišnje doba, a još ga više volimo kada se u gradu otvore neka divna mjesta koja možemo obilaziti, redovno posjećivati, isprobavati odjeću i obuću u njima, guštati, maštati, priuštiti si nešto lijepo...

Upravo takav je ponovno otvoren dućan modnog brenda Iggy, čije plišane haljine, bomberice s cvjetnim motivima, kaputiće od brokata, neodoljive zimske kape i ostale divote obožavaju ljubiteljice (a sve više i ljubitelji) originalnog i odvažnog stila.

U RADIONICI

Igrajna Vargek, simpatična dizajnerica koja stoji iza ovog hrvatskog brenda, većinu stvari proda online, preko društvenih mreža, nekada je imala dućan u Varšavskoj ulici u Zagrebu, ali ga je zatvorila. Kaže da više voli provoditi vrijeme u radionici i smišljati modna čudesa. Ipak, ovog Božića odlučila je svojim obožavateljima olakšati blagdansku groznicu i ponovno otvoriti trgovinu, ovaj put u Vlaškoj ulici, kako bi svi mogli doći, uživo vidjeti, isprobati i odabrati idealan poklon koji će staviti pod bor za sebe ili dragu osobu.

- Kupci u Zagrebu, zapravo, i dalje više vole kupovati po starinski, u dućanu, isprobati odjeću i vidjeti je uživo. To im je svakako draže od online kupnje. Tako da je zapravo potreba za ponovnim otvaranjem dućana postojala od dana kad sam ga zatvorila - smije se Igrajna i ponosno dodaje kako ovaj put nije sama u teškom poduzetničkim vodama. Naime, u biznisu joj se pridružio brat, Tani Vargek, koji je upravo diplomirao.

- On sada vodi dućan, a ja sam i dalje glavna u radionici. On ima priliku učiti se poslu i tako stjecati iskustvo za neke svoje samostalne buduće projekte, a ja sam izbjegla administraciju, koju mrzim, i potpuno se posvetila kreativi - priča Igrajna, koja je posebno sretna što je otvorila dućan u božićno doba, posebice zato što ga je mogla prigodno, blagdanski dekorirati.

KAO BOMBONIJERA

- Volim zamišljati Iggy, pogotovo u blagdanskom razdoblju, kao veliku i šarenu bombonijeru u kojoj se uvijek nađe nekakvo iznenađenje. Igrom slučaja je i ovogodišnja najprodavanija haljina nazvana Bajadera. Kod nas u dućanu svaki je dan isto, kao da se budite na badnje jutro i gledate što ste dobili pod bor. Uvijek uzbuđenje i iznenađenje. Primjerice, jedan dan možda naiđete na toliko željene nove unikatne zlatne haljine, a drugi na čarapice s kristalima - ističe Igrajna, koja i privatno obožava Božić jer je opsjednuta lampicama i okićenim stanom, za koji bi najradije da je ukrašen cijele godine.

- I darove volim kupovati dragim osobama tijekom cijele godine. I to bez nekog posebnog razloga. Žao mi je jedino što u ovom periodu radim i po 12 sati dnevno, pa nemam baš puno vremena za uživanje u blagdanskim radostima. Zapravo, meni je Božić 90 posto biznis i 10 posto fina hrana - šali se Igrajna, koja se nada da će njezin novootvoreni dućan Iggy donijeti barem dašak božićne radosti.
A koja je njezina želja za kraj godine, pitamo je.

- Dobiti na lotu, otvoriti azil za napuštene životinje, napraviti novu tetovažu, baviti se kuhanjem, imati robota za kućne poslove, biti zaljubljena cijeli život. I, naravno, da je mir u svijetu - sanjarski odgovara.

Više: Iggy Store

Foto: Biljana Blivajs/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 12:33