Cool mjesto: Multimedijalni klub Opera

Novo mjesto za izlaske u bivšem Kinu Central

Osim ugostiteljske djelatnosti i klupskog programa Opera nudi prostor za razna umjetnička, edukativna i prodajna događanja

Prostori nekada brojnih i programom raznolikih zagrebačkih kina, koja su se s pojavom velikih multipleksa na žalost ugasila, s vremenom su uglavnom preuređeni i prenamijenjeni. No, neki od njih godinama zjape prazni i čekaju svoju novu priču. Takva sudbina zadesila je i bivše kino Central u Petrinjskoj, koje je nedavno ipak adaptirano i otvoreno kao Multimedijalni klub Opera.

– Konfiguracija prostora dozvolila je da se interijer uredi kao dom opere, odnosno kazališna kuća. Ova ideja Slobodana Matende, koji ima dugogodišnje iskustvo u ugostiteljstvu, bila je glavna nit vodilja prilikom adaptacije u kojoj je stručno asistirala dizajnerica prostora Vanesa Bilbija – pojasnili su vlasnici kluba iz tvrtke NAS 4 d.o.o.

Osim ugostiteljske djelatnosti i klupskog programa, ovaj multimedijalni klub nudi kapacitete i za tematske prezentacije, znanstvene konferencije, edukacije, kazališne predstave i probe, koncertne programe i nastupe DJ-a, izložbe, sajmove i slično te je opremljen najsuvremenijom digitalnom opremom koju sačinjavaju zvuk, svjetlo i videoinstalacije. Posebnost je pozadinski zid bine koji predstavlja tehnološki iskorak, a na njemu se mogu vidjeti 3D mapping projekcije.

Ulaz u multimedijalni prostor je kroz Lobby bar, gdje se usmjerava posjetitelje u veliku dvoranu i Piano bar koji su na istoj etaži. Na gornju etažu penje se stubištem gdje se nalazi lounge bar i ulaz na VIP balkon sa 25 separea koji se kaskadno spuštaju. Lobby je opremljen sanitarnim čvorovima i garderobom te ima radni prostor za razne konferencije i prezentacije. Uz binu velike dvorane nalaze se dva šanka. Parter se po potrebi može opremiti stolovima ili gledalištem, a na bočnim stranama i samom dnu prostora također se nalaze separei.

– Ulaskom u Lobby bar pažnja svakog posjetitelja bit će usmjerena na veliki murano luster kojim se šalje poruka posebnosti Opere, ispod lustera nalazi se velika okrugla ručno rađena sofa, koja uz estetsku ima i funkcionalnu namjenu. Na zidovima Lobbyja, Piano bara i stubištu nalaze se fotografije s dramskih nastupa u kazališnim kućama diljem svijeta, dok Lounge bar krase portreti znamenitih skladatelja opera i note – rekli su vlasnici i dodali kako je sav namještaj od stolova, stolica, sjedećih garnitura, kao i separea, ručne izrade domaćih majstora.

Imate stan, kuću ili projekt koji želite podijeliti? Popunite obrazac u nastavku, a mi ćemo vam odgovoriti u što kraćem roku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 16:09