MODERNO STANOVANJE

Cool stan od 49 m2 uređen s ograničenim budžetom

Funkcionalnost, udobnost i stil - ovaj stan u Sankt Peterburgu ima sve što je potrebno i još više - ima šarm. Zahvaljujući vještom odabiru boja i lijepim dizajnerskim rješenjima, nema sumnje da će vlasnici uživati u ovom cool stanu.

Kako urediti mali stan da izgleda atraktivno i pritom ne bankrotirati saznajte iz primjera koji slijedi. Riječ je o učinkovitom suvremenom planiranju, koje nije mučeno brojnim vratima i nepotrebnim pregradama. U 49 četvornih metara dizajnerica interijera Ulyana Skaptsova jednostavno je smjestila sve što je potrebno modernom čovjeku, od hodnika i impresivnog balkona za jutarnju kavu, do prostrane garderobe i niše za pranje rublja.

Želja investitora bila je moderan interijer uređen u okviru zadanog budžeta. Što znači korištenje materijala koji se mogu lako zamijeniti i nisu skupi u slučaju oštećenja. Na primjer, korišten je laminat umjesto parketa i akrilne ploče umjesto radne plohe od prirodnog drva, a kuhinjski su ormarići dobili ručkice od kože u boji marelice. Riječ je o povoljnom, ali izuzetno efektnom detalju, koji ne može ostati neprimijećen. Nadamo se da će i dugo trajati. No, najvažnija stvar je da se dizajnerica uspjela držati unutar dogovorenog proračuna, što je ponekad teško, ako se želi komplicirati materijalima i teksturama.

Stan se sastoji od ulaznog hodnika, dnevnog boravka s kuhinjom i blagovaonicom, koji ima izlaz na zatvoreni mali balkon, spavaće sobe i kupaonice. Drvena kuhinja s naglašenim plavim zidom izgleda vrlo impresivno i ima dovoljno prostora za smještaj svih kuhinjskih uređaja i pomagala. Zauzima cijeli zid od poda do stropa i samim time čini prostor većim. Drveni stol za blagovanje može komotno primiti četiri osobe, a krase ga trendi baršunaste žute stolice i mat ružičasti set za jelo. Nasuprot se nalazi plava baršunasta fotelja sa zlatnim nogama i sivi jednostavan dvosjed ukrašen brojnim jastučićima, što ga čini izuzetno udobnim. Tu je i bijela komoda jednostavnih i modernih linija s televizijom.

Spavaća je soba opremljena plavim king size krevetom s uzglavljem te dekoracijom koju je dizajnerica sama osmislila. Kupila je metalne mat zlatne podmetače iz H&M Home trgovine te svilenim konopcima, čiji su krajevi oslikani u sivoj boji stvorila izvrstan ukras za zid, koji je objesila iznad kreveta, a ispao je jako cool. Noćni stolić je kupljen u trgovini Zara Home, a LED stolna svjetiljka "Yupperlig" u Ikei. U sobi je bilo dovoljno prostora za smještaj radnog stola sa stolicom.

Kupaonicu i kuhinju povezuje plava boja zida i stropa, dok je a ostatak zida presvučen mramorom. Investitor je želio tuš kabinu koja je lijepo smještena u nišu zida, kao i perilica rublja iza plave zavjese. Miješalica za umivaonik je marke Kludi, a konus Roca Divertadio. No, najzanimljiviji detalj vezan za uređenje je činjenica da je kompletno obnovljen i uređen u mjesec i pol dana.

Foto: Ekaterina Titenko

Izvor: elledecoration

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 11:01