100 % ženski stan u Zagrebu

D&D ULAZI U NAJLJEPŠE HRVATSKE STANOVE I KUĆE

 

Uspješna poslovna žena sa svojom kćeri živi u 100 četvornih metara velikom penthouseu u zagrebačkom naselju Srebrnjak, kamo vas u novom broju časopisa D&D koji izlazi samo u nedjelju (14.9.) uz Jutarnji list vodimo po mjesečnu dozu interijerske inspiracije. Stan je izvorno zamišljen kao četverosobni, ali vlasnica je u dogovoru s arhitekticom Violetom Beljić Kušić odlučila četvrtu spavaću sobu prenamijeniti u garderobu, a toalet u walk-in ormar za cipele koji je bio dosta važan kao element u njezinu domu jer iznimno cijeni i prati modu.

Nakon tih, praktičnih prostornih korekcija, raspored stana ispao je ovako: ulazni prostor, kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak čine jedinstveni prostor, što je trebalo pažljivo raščlaniti u smislu komunikacije i različitih životnih procesa koji se odvijaju u istom prostoru, a s druge strane objediniti u skladnu oblikovnu cjelinu. Iz dnevnog boravka izlazi se na veliku terasu, koja je prava oaza za opuštanje, a spavaći trakt s kupaonicom i garderobom odvojen je od ostalog dijela stana hodnikom u kojem je veliki ugradbeni ormar. Dvije spavaće sobe nalaze se na suprotnim krajevima stana, a dijele ih kupaonica i garderoba.

Kako je tekao cijeli proces uređenja kojeg je vodila poznata hrvatska arhitektica Violeta Beljić Kušić i kakav je finalni rezultat pogledajte samo u nedjelju (16.9.) u novom broju časopisa D&D koji izlazi uz Jutarnji list!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 03:55