KUĆA KOJA ODUŠEVLJAVA

Pogledajte kako je Karlo uredio svoj dom na moru!

 

Ova lijepa kuća nalazi se u Javei, obalnom gradu na mediteranskom moru u Valenciji u Španjolskoj. Vlasnik je Carlos Serra, španjolski dizajner interijera iz studia Mercader de Indias. Njegov prekrasan dom ispunjen je namještajem s brojnih putovanja i odraz je njegove osobnosti i načina života. Vanjski prostori jednako su zapanjujući, kao i interijer u kojem bijela boja izvire iz svakog centimetra prostora.

Prostran i svijetao Carlosov dom ima puno razina, a sve se vrte oko blagovaonskog stola. Drevna kineska vrata s posuđem, bijeli stol za blagovanje okružen sa šest afričkih naslonjača i široki radni ormarić odražavaju prirodu uređenja kuće. Ovdje se blagovaonica spaja s kuhinjom i povezuje stvaranje i uživanje, sve u istom prostoru.

Dnevni se boravak sastoji od velikog kauča koji se zatvara oko kamina i marokanskog pomoćnog stola. Stolić na terasi za ispijanje jutarnje kave izrađen je od vlakana filipinskog ananasa i ukrašen je tradicionalnim etničkim crtežima. Inače, kuća obiluje namještajem izrađenim od trstike, ratana i pletera.

Na prvoj razini kuće dominira smeđa boja, dok na gornjoj razini prevladavaju različite nijanse plave boje koje podsjećaju na more i mediteranski ugođaj.

Dizajnerova spavaća soba povezana je s kupaonicom opremljenom vanjskim tušem dizajnerice Patricie Urquiole.

Na gornjem katu je središnji dnevni boravak s bazenom uređen indijskim drvenim ležaljkama.

Izvor: AD

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 21:40