Monokromatska finska toplina

Dom iz snova mlade četveročlane obitelji

Finska je hladna zemlja, ali je strastvena kada je u pitanju dizajn interijera

Finska je nordijska zemlja smještena na sjeveroistoku Europe koja je kao i ostale skandinavske zemlje istinska nacija dizajna. Sigurno se pitate što to točno znači? Finski dizajn je međunarodno poznat još od 1875. godine, sveprisutan je i autentičan. Protkan je u sve sfere života od arhitekture i urbanističkog planiranja do sustava javnog prijevoza i prometnih znakova. Finci uređuju svoje domove Marimekko tekstilom, Artek namještajem, Iittala posuđem i Savoy vazom Alvara Aaltoa. Finska je hladna sjevera zemlja, ali je strastvena i vatrena kada je u pitanju dizajn. Lijep je primjer kuća koju vam danas želimo pokazati.

Kuća se nalazi na jugu Finske i dom je iz snova mlade četveročlane obitelji. Kao i većina nordijskih interijera, bijela boja je baza koja je kombinirana sa svjetlosivim i crnim namještajem te detaljima. Jedini element koji iskače iz cijelog prostora je nekoliko kožnih fotelja iz 60-ih godina u boji karamele u dnevnom boravku. Stil uređenja kuće je minimalistički i unatoč monokromatskoj paleti boja prostor izgleda kao topao i ugodan dom.

Foto: Krista Keltanen

Izvor: insideout.com.au

Imate stan, kuću ili projekt koji želite podijeliti? Popunite obrazac u nastavku, a mi ćemo vam odgovoriti u što kraćem roku.



Odaberite nekoliko fotografija te ih stavite u .zip arhivsku datoteku težine do 5 MB.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 02:19