OPUŠTENI LUKSUZ

Drvena kućica mlade obitelji

Michael Robertson i Fran Derham izgradili su svoj san iz djetinjstva. Kuću od drva, gdje je priroda žarišna točka, a dekor sofisticiran, ali opušten

Michael i njegova supruga nedavno su izgradili kuću o kojoj su sanjali od djetinjstva: mala i kompaktna, od drva i stakla, gdje okolna priroda igra ključnu ulogu. Doista, ova moderna kućica stoji sama usred prekrasne netaknute prirode i pruža svojim vlasnicima apsolutnu relaksaciju i potpunu privatnost. Unutarnji prostori uređeni su na minimalistički, ali su toliko elegantni i udobni da bismo u nju odmah uselili.

Dnevni boravak bez zavjesa s pogledom na prirodu. Puno jastuka i mekane fotelje pružaju udobnost, sobu čine minimalističkom, ali još uvijek jako privlačnom.

Na brežuljku u prirodi, daleko od gradskih ulica nalazi se ova mala drvena kuća. Ima pogled na planine, polja s kravama, ribnjak i malo šume. A tu su i brojne uspomene iz djetinjstva koje leže kao temelj kuće. Michael Robertson i Fran Derham željeli su svojoj djeci priuštiti djetinjstvo u prirodi, koje su i sami iskusili, a prvi korak je bio iseliti se iz grada Melbournea i izgraditi kuću o kojoj su sanjali.

Prvotno su planirali izgraditi vrlo jednostavnu kolibu, ali su umjesto toga odabrali drvenu kuću ravnih linija i oštrih rubova. Za izgradnju su koristili reciklirane daske i višak materijala odbačen iz brojnih zgrada u okolici, a nakon dvije godine kuća je dovršena.

Uređenje kuće je inspirirano Australijom i obiluje predmetima iz različitih zemalja i kultura poput francuskog kamina i kuhinje nadahnute engleskom.

Detalji poput polica od dasaka i sirova keramika u zemljanim tonovima pružaju prirodan i rustikalan izgled.

SOFISTICIRANA PROTUTEŽA

Kada su imali gotov okvir kuće, par se usredotočio na unutrašnjost, gdje su imali jasnu predodžbu o tome kako sobe trebaju izgledati. Odabrali su elegantan namještaj koji će svojim izgledom biti sofisticirana protuteža rustikalnoj kući. Cilj je bio stvoriti osjećaj opuštenog luksuza.

Obitelj radi u Melbourneu, ali budući da je kuća udaljena samo sat i pol od grada u kuću su preselili. Sada kada je izgradnja gotova, planiraju urediti okućnici i posaditi vrt.

Kupaonica uređena minimalistički, a izgleda toplo.

Drvena terasa.

Kupaonica na terasi ne mora biti komplicirana. Jednom kad se voda spoji, velika cink kada može poslužiti kao tuš, a ručnici i stolom za sapun brzo mogu stvoriti izgled ugodnog spa u eksterijeru.

Foto: Lisa Cohen / Living Inside

Izvor: www.mainlifestyle.dk

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 07:54