COOL MJESTO

Egoist bar u Cvjetnom naselju: Moćan interijer s pravom dozom elegancije

U Cvjetnom naselju nalazi se caffe bar koji nas je automatski osvojio dobrim dizajnom, ugodnim odabirom boja i materijala te zaraznom atmosferom. Novootvorena zagrebačka adresa na 150 četvornih metara u kojoj je jedini cilj opustiti se i maksimalno uživati.

Jeste li kad osjetili ljubav na prvi pogled? Mi jesmo, vrlo se često fatalno zaljubimo u neki lijep interijer, a novootvoreni caffe bar u Cvjetnom naselju u Zagrebu potpuno nas je oborio s nogu. Doduše, tko zna hoće li ljubav biti obostrana, jer ovaj interijerski šarmer slovi kao Egoist. A sad bez šale, u Veslačkoj ulici otvoreno je jedno od interijerski najzanimljivijih mjesta koje smo vidjeli u zadnje vrijeme, a projekt potpisuje arhitektica Ana Popović Vujović iz Opereta projektiranja, koja nas uvodi o priču o ovom lijepom mjestu.



- Novootvoreni, treći Egoist bar proteže se na 150 četvornih metara, a smješten je na sredini atraktivne luksuzne zgrade pored ulaza u unutarnji ozelenjeni park i s tri strane ima staklena pročelja koja ga dodatno ističu. Od samog početka gradnje zgrade pripremani su detalji za novi i najveći dosad Egoist bar - otkriva Ana Popović Vujović i ističe da je investitor želio da Egoist bar Cvjetno po kvadraturi bude najveći, ali da istovremeno pruža prepoznatljivu toplu atmosferu u novom stilu kao iznenađenje za svoje stalne i nove goste.



SVJETSKI

- Projektni zadatak bio je pružiti ugodan ambijent koji podsjeća na dnevnu sobu. Osim toga, trebalo je postići više funkcija prostora. Bilo je potrebno osmisliti prostor u kojem se danju može uživati u kavi, a koji će u večernjim satima postati ‘hot spot’ za okupljanje i opuštanje uz koktele i poneku svirku. Glavna misao vodilja bila je stvoriti multifunkcionalni prostor koji svakome može pružiti ponešto. U skladu s tim, fizički je odvojen jedan dio bara gdje je moguće proslaviti rođendan, održati poslovni doručak ili manje predavanje - ističe arhitektica, a mi je pitamo odakle je crpila inspiraciju za uređenje.

Projektni zadatak bio je pružiti gostima ambijent koji podsjeća na njihovu dnevnu sobu. Osim toga, trebalo je postići više funkcija prostora: danju kao mjesto na kojem se pije kava, a u večernjim satima kao mjesto druženja.

- Inspiracija su mi bili restorani i barovi velikih svjetskih metropola. Najveću sam inspiraciju pronašla u sjaju bakra, koji je ujedno luksuzan, a uklapa se u današnje trendove, prvenstveno industrijski stil. Zato je pri uređenju posebna pažnja pridana odabiru materijala. Valoviti i perforirani lim, bakar, natur beton, epoxy pod, čelični profili, armaturna mreža, brodsko uže te drvo u vidu zidne obloge samo su neki od materijala korišteni prilikom uređenja koje prati svjetske trendove u dizajnu interijera - kaže Ana Popović Vujović i naglašava da je jednako važan segment i odabir prave palete boja.


- Dominantne su boje u prostoru siva, tamno plava i boja cortena u toaletima, puder roza i crna za zidove, a za namještaj su korišteni prirodni tonovi nafte, kamena i terakote. Sve je dodatno istaknuto zelenilom, plišem i eko kožom ugodnom na dodir, kao i finim detaljima u izvedbi - objašnjava.


ATRAKTIVNOST

Najupečatljiviji su u prostoru stupovi u obliku slova V koji su konstruktivni dio zgrade, a integrirani su kao dio uređenja prostora gdje su postali dominantni interijerski element. Strop je industrijski s vidljivim ventilacijskim cijevima i rasvjetom u vidu visilica, čime je dodatno naglašena visina prostora. Prema unutrašnjosti stambenog bloka nalazi se terasa podijeljena u nekoliko cjelina, kao i okrugli VIP separe s kaminom. - Ovakvim uređenjem ostvarila se i želja investitora da novi Egoist bar izvana bude dovoljno atraktivan da privuče pogled prolaznika i nove goste, a da s druge strane pruži toplinu i dobru atmosferu u koju se gosti rado vraćaju - zaključila je Ana Popović Vujović.

Foto: Opereta projektiranje

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 09:12