STAN OD 45 KVADRATA

Egzotični motivi i svijetle boje u garsonijeri

Boje, prirodna atmosfera i egzotični detalji daju jedan drugačiji osjećaj ovom stanu. Iako ima 45 četvornih metara, stan je po tlocrtu garsonijera u kojoj s jedinog prozora svjetlost kroz noćnu zonu dopire do dnevne zone, kupaonice i kuhinje

I dok odbrojavamo zadnje dane do odlaska na odmor, odlučili smo vas razveseliti jednim egzotično uređenim interijer. Ovaj otvoreni studio apartman dizajnirao je Li Jun Chen, a ima sofisticirani afrički izgled. Siva i bijela paleta boja i zanimljivi detalji izrađeni od sirovih tradicionalnih afričkih materijala te ručno izrađeni predmeti ključ su za postizanje raskošnog izgleda. Pleteni predmeti, prostirke od jute, prirodna boja drva i velike smaragdnozelene lisnate biljke odišu toplinom i na kreativan način kombiniraju elemente različitih kultura.

U ovom izduženom otvorenom tlocrtu stana, sve su zone doma vidljive. U centralno djelu dnevnog boravka kauču gleda na spavaću zonu uz prozor i kupaonicu na suprotnoj strani. Niti jedan pregradni zid nije izveden tako da prirodna svjetlost neometano prolazi sve do stražnjeg dijela prostorije. Stoga se i stil u ovom prostoru neprestano nastavlja. Egzotični dekor prolazi kroz svaki dio u jednoj ujedinjenoj shemi boja.

U rustikalnom dnevnom boravku nema umjetnosti na zidu, ali ima ukrasne plemenske štitove koji su naslonjeni na zid sa stražnje strane betonske strukture kauča. Tema afričkog štita nastavlja se u susjednom spavaćem dijelu stana - kao i beton, koji je nastavak volumena kreveta. Ovaj jednostavan industrijski materijal izvrsna je baza namještaju od pruća.

Noćna svjetiljka smještena u pletenoj košari visi preko bijelog rustikalnog spremnika, koji djeluje kao noćna jedinica. Nekoliko knjiga i ukrasnih svijeća raspoređeno je jednostavno preko njegove površine.

Svijetlo sivi marokanski kožni tabure djeluje kao dodatno sjedalo uz drveni stolić za kavu u dnevnoj zoni. Boja se podudara sa sivim jastucima na kauču i dekoracijama.

Velika zelena biljka ispunjava ovaj kut sobe vitalnošću i životom te unosi boju.

Betonski dekor se nastavlja preko poda i penje na nasuprotni/zabavni zid s televizorom. Polica se na jednom kraju pretvara u višu površinu i radni stol s crnom lampom i stolicom.

Kada je također dio betonske konstrukcije, a sa stražnje strane ima brončane slavine postavljene na betonske pločice. Tu je i lijepi izbor pomno odabranih toaletnih proizvoda smještenih iza dva bijela umivaonika.

Tuš kabina je jednim dijelom izrađena od betona, a drugim od stakla.

Podovi su ovdje sive pločice umjesto betonske površine koja se nalazi u ostatku kuće.

Veliko okruglo ogledalo s crnim okvirom postavljeno je centralno iznad dva umivaonika, dok je ogledalo za brijanje montirano na zid s lijeve strane. Na polici ispod umivaonika nalazi se zaliha svježih bijelih ručnika i ogrtača. U ovom kutu vidimo da vrata tuš kabine odvajaju i WC.

Nasuprot kupaonici nalazi se kuhinja sa šankom za doručak. Drvene barske stolice, police i drvena vrata ormara daju toplinu i rustikalni osjećaj ovoj sivoj kuhinji.

Izvor: home-designing

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 20:08