COOL MJESTO

Epidaurus boutique hotel u Cavtatu s pogledom na more

Arhitekt Hrvoje Pajk iz Dizzare kreativne arhitekture autor je ovog projekta u kojemu prevladavaju morski, mediteranski ugođaj i nježna paleta boja

- Ideja je bila kreirati okruženje u kojem će prevladavati morski, mediteranski ugođaj, koje neće biti napadno, ali koji će posjetitelje podsjetiti da su na godišnjem odmoru i da je vrijeme za uživanje.

More je, naravno, vječna i neiscrpna inspiracija - objašnjava nam arhitekt Hrvoje Pajk iz Dizzare kreativne arhitekture kako je zamislio projekt hotela Epidaurus, živopisnog obiteljskog hotela u biseru krajnjeg juga Hrvatske, Cavtatu. Hotel je ljetos prvi put otvorio svoja vrata za goste iz svih dijelova svijeta, a kako je smješten na samoj plaži u prekrasnoj uvali Tiha, nije čudo da su reakcije onih koji odsjednu tu, isključivo pozitivne.

IGRAONICE

- Ovaj objekt je rađen kako bi udovoljio svim članovima obitelji i kako se nitko ne bi osjećao zapostavljeno po sadržajima. On posjeduje dječje igraonice, teen klubove i slične sadržaje za zabavu cijele obitelji - otkriva Hrvoje Pajk i dodaje kako su se shodno tipu gostiju hrabro odlučili na življe boje, što je posebno vidljivo u restoranu hotela u kojem stolci nisu u jednoj boji već u čak tri - zelenoj, plavoj i bijeloj. Glavni materijal je drvo koje cijelom ambijentu daje dozu topline, a gostima osjećaj kao da su kod kuće.

Inače, nedavno je u ovom hotelu postupno preuređeno 312 soba i kupaonica, lobby, prostor recepcije, hotelski restoran i okolina hotela. Hotel nudi različite tipove soba ovisno o individualnim potrebama svakog gosta. Sve su sobe u potpunosti opremljene kako bi se gosti u njima osjećali udobno i komforno kao i kod kuće. Sobe su prostrane te posebno opremljene za obitelji s djecom, a skoro iz svake sobe pruža se nevjerojatno dobar pogled na kristalno čisto more Dubrovačke rivijere.

Imajući na umu da će gosti biti cijele obitelji, autori su koristili življe boje, što je posebno vidljivo u restoranu hotela u kojem stolci nisu u jednoj boji, nego u čak tri: zelenoj, plavoj i bijeloj

TURIZAM

Vrijedi spomenuti kako je Cavtat u posljednje vrijeme doslovno procvao s hotelima. Arhitekta Pajka upitali smo što misli da je dovelo do tog hotelskog booma?

- Do booma u hotelskoj industriji je došlo, logično, zbog sve veće potražnje gostiju za smještajem. Osim popularnosti hrvatske obale, dio uzroka se svakako nalazi i u brojnim događanjima u svijetu i zemljama koje nam predstavljaju izravnu turističku konkurenciju. Dakako, promocija Hrvatske u svijetu kao i dobar glas zadovoljnih gostiju, su ključni - ističe i dodaje kako je po njegovom mišljenju hotel Epidaurus pravi primjer savršenog spoja vizualno lijepog i funkcionalnog boutique hotela.

- To je dobitna kombinacija. Boutique hoteli su izvrsni jer su mali, dizajnerski i sami po sebi su atrakcija. Naravno, oni imaju svoju cijenu, skuplji su u izvedbi, a samim time je i cijena smještaja za goste nešto viša - zaključuje.

Foto: Hotel Epidaurus

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 21:28