UREĐEN ZA ČISTU PETICU

Fantastičan mali stan od 40-ak kvadrata

 

Pronašli smo najslađi stan i vodimo vas u njega! Sigurni smo da ćete se inspirirati pričom o uređenju mladenačkog, prozračnog i jednostavno lijepog životnog prostora koji je osmislila dizajnerica Magdalena Dąbrówk.

Ovo je interijer u koji bismo odmah uselili, nedavno renoviran jednosobi stan od 40-ak kvadrata, koji je doživio potpunu transformaciju. Vlasnik stana dugo je tražio odgovarajuću nekretninu, no pri pronalasku ovog stana nije bilo mnogo dvojbe da je upravo ovo izvrstan izbor zbog tlocrta koji je u maloj kvadraturi ponudio mnogo. Sastoji se od dnevnog boravka povezanog s blagovaonicom, odvojene male kuhinje i spavaće sobe te kupaonice i hodnika. Uređen je besprijekorno, pomno biranim namještajem, detaljima i u bojama, koje su pun pogodak u ovom prozračnom i elegantno uređenom stanu.

Prvi detalj koji ćete primjetiti je predivan hrastov parket, koji plijeni pozornost, a prostoru daje karakter. Dnevni je boravak jednostavno uređen Ikeinim dvosjedom i stolom te oživljen tepihom i jastucima različitih boja. Elementi blagovaonice odnose se na stil 60-ih godina, a okrugli bijeli stol s obnovljenim stolicama te zanimljivim plakatima dali su mu osobnost.

Još jedno zanimljivo rješenje je uporaba čelične konstrukcije koja stvara atmosferu potkrovlja, a odvaja spavaći dio i kuhinju od ostatka stana. Ova vrsta konstrukcije vizualno povećava prostor, i usput, sjajno izgleda. Kuhinja je mala, ali moderno opremljena. Ormarići u bijeloj boji i drvu orahu te radna ploča izrađena od granita izgledaju savršeno zajedno.

Najveći izazov projekta bio je stvaranje zasebne spavaće sobe. U izvornoj verziji, stan je imao samo jednu sobu, povezanu s kuhinjom. Moram priznati da je dizajnerica uspjela to izvesti sjajno! Odvajanjem kuhinje od ostatka stana stvorila je dvije funkcionalne prostorije.

Kupaonica je uređena jednostavnim bijelim pločicama i elegantnim crnim detaljima.

Izvor: Studio Kształt Rzeczy

Foto: Foto&Mohito

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. ožujak 2024 07:49