TRANSFORMACIJA ZA PET

Fantastična obnova trosobnog stana u centru grada

 

Koliko su boje bitne, ne trebamo posebno naglašavati. Dovoljno je napomenuti da u pojedinim slučajevima mogu biti zaista čarobne. Iznimka nije niti stan iz današnje priče u kojem se dizajnerica interijera poigrala različitim nijansama plave boje kako bi dobila potrebnu svjetlost.

U tipičnoj staroj zgradi izgrađenoj početkom prošlog stoljeća u Milanu prošle je godine u potpunosti adaptiran i uređen trosobni stan iz naše današnje priče. Ideja je bila, od mračnog prostora u vrlo lošem stanju manjim preinakama postići svijetao, ugodan i šarmantan dom, i to s minimalnim budžetom. Dizajnerica interijera Vanessa Pis koja stoji iza ove fantastične obnove odabrala je plavu boju kao glavnu s kojom se poigrala kako bi svaka soba imala svoju priču. Primjerice, u dnevnoj sobi je koristila zasićenu tamnoplavu nijansu, u kuhinji nježno plavu, dok u spavaćoj sobi prevladavaju suzdržani sivi tonovi i puderasta plava. Jedino su stare stropne grede, koje su sačuvane tijekom obnove, obojene u bijelo i izgledaju impresivno te daju prostoru dozu šarma.

Srce doma i prva soba u koju se ulazi, velika je kuhinja koja je ostala organizirana kako je nekoć bila. Radno područje smješteno je u blizini prozora, u sredini je veliki stol, a na dva suprotna zida šarmantne vintage komode. Dio namještaja je nov, a dio poput blagovaonskog stola i komode, dizajnerica je obojila i vratila im stari sjaj.

U prostranoj dnevnoj sobi Vanessa je stvorila okruženje u kojem vlasnica može provoditi ugodno vrijeme u druženju s prijateljima ili se nakon radnog dana opuštati uz dobru knjigu. Ovdje dominiraju tamniji tonovi plave boje na zidovima koji su upotpunjeni plavom stolicom za čitanje, jastucima i tepihom s geometrijskim uzorcima. Kauč je također restauriran i tapeciran u antracit boji te se izvrsno uklopio u dizajn prostorije. Tu je i zbirka fotografija s filmskim zvijezdama u središtu s Alain Delonom i Brigitte Bardot te radni kutak uređen vintage namještajem, dok su u sredini sobe svoje mjesto pronašli stolovi različitih oblika i boja, a izgledaju nenametljivo i vrlo šarmantno.

Spavaća soba nije velika, iako vizualno izgleda prostrano. Ova intimna prostorija ima zidove i ormare obojene u svijetloplavim puderastim tonovima i u njoj prevladava skandinavsko raspoloženje. Namještaj, ukrasi i tkanine su jednostavni i elegantni u zemljanim bojama te geometrijskim uzorcima.

Foto: Giandomenico Frassi

Izvor: planete-deco

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 01:12