DRVO I RATAN VODE GLAVNU RIJEČ

FANTASTIČNO UREĐEN INTERIJER: Dvoetažni stan u kojem prirodni materijali imaju glavnu ulogu

 

Danas vas vodimo u divno uređen obiteljski dom na dvije etaže koji nas je osvojio svojim jednostavnim, ali predivnim dizajnom interijera. U prostoru od 75 kvadrata glavnu riječ vode prirodni materijali, posebno elementi drva i ratana koji se ističu u cijelom interijeru te u kombinaciji s relativno svijetlom podlogom izgledaju sjajno. Podovi od kvalitetnog sirovog drva, namještaj od ratana, kao i tekstil od pamuka te lana donose toplu notu interijera u kojem dominira bijela boja.

Zahvaljujući potpunom renoviranju ovog stana u Švedskoj, prirodnim materijalima i zanmljivim detaljima koji ukrašavaju životni prostor, dizajneri su stvorili interijer od 75 kvadrata koji je kao stvoren za pravo obiteljsko uživanje. Riječ je o mladoj obitelji koja je iskoristila visoki strop kako bi stan proširila na dvije etaže i tako stvorila komotniji dom.

Na donjoj se etaži nalaze kuhinja i blagovaonica te dnevni boravak. Prevladavaju svijetle boje naglašene tek tamnijim drvenim detaljima, ali i komadi namještaja s ratanom. Ne smijemo zaboraviti ni na divan kamin koji u prostor unosi onaj stari, rustikalni ugođaj.

Kao što je to karakteristično za skandinavski stil uređenja, prilikom opremanja stana ništa nije prepušteno slučaju. Kako bi se iskoristio i najmanji dio stana, korišteni su komadi namještaja izrađeni po mjeri. Sve je uredno i pametno osmišljeno, a posebno je divna gornja etaža, odnosno galerija koja se sastoji od spavaće sobe, dječje sobice te kupaonice.

Kraj bračnog kreveta na dijelu se zida nalazi rustikalna opeka, divan detalj koji u potpunosti 'razbija' sterilnost u prostoru. Moglo bi se reći da su u ovom dvoetažnost stanu savršeno iskombinirani moderniji i starinski detalji, a sve zajedno izgleda predivno i ugodno.

Za razliku od nešto 'razigranijeg' ostatka stana, u kupaonskom dijelu gornje etaže uglavnom prevladava siva boja. Prilagodljiva je apsolutno svakom stilu pa tako ova nijansa daje profinjenu i romantičnu notu cijelom prostoru. Sjajni metalni ormarići, površine od mramora i pod od imitacije kamena zajedno čine predivan ugođaj u ovoj modernoj kupaonici.

Izvor i foto: Planete Deco.fr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 02:07