VESELO UREĐEN INTERIJER OD 70 M2

Fantastično uređen stan u centru grada

 

Kako od starog i dotrajalog stana u centru grada izvući maksimum i učiniti ga ugodnim za život doznajte iz primjera koji slijedi. Riječ je o projektu Home Sweet Home arhitektice i dizajnerice interijera Marion Lanoë koji oduševljava svojim šarmantnim izgledom, različitim teksturama i karakterom. Interijer je dizajnerica nedavno obnovila i stvorila ugodno utočište u kojem živi sa suprugom.

Već pri prvom posjetu par se zaljubio u ovaj stari stan veličine 70 četvornih metara u Lyonu. Vidjeli su u njemu veliki potencijal i sve što bi se moglo učiniti. Glavni cilj projekta bio je sačuvati sve stare graditeljske elemente te ih istaknuti. Drvene grede, parket i dimnjaci su očuvani, a dizajnerica se poigrala njihovim kromatskim nijansama. Postojeći parket, tipičan za stare stanove, ostao je u središtu pažnje povezujući prostore, a obojen je mat lakom, dok su skriveni kameni zidovi postali očiti, kao i francuski strop na visini od 4,50 metara.

Sveprisutno drvo u stanu oscilira između prirodnog i obojenog, i u potpunosti sudjeluje u određivanju volumena prostora. Dizajnerica je stvorila kontinuitet u svim sobama koristeći istu paletu boja i sistem pregrada izrađenih od drvenih letvica.

Čak je i za zidove koristila kombinaciju različitih tekstura kako bi uljepšala cijeli stan. Sivo obojen dnevni boravak, profinjena pozadina u kuhinji, zidovi ostavljeni nedovršeni ...

Foto: Sabine Serrad

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 08:31