Šarm starog Zagreba

FOTO: VODIMO VAS U KAFIĆ S NAJLJEPŠIM INTERIJEROM U ZAGREBU! Neodoljivo mjesto s izvrsnom kavom

Šarm starog Zagreba dočaran eksponatima iz privatne kolekcije. Podne pločice naručene su od španjolskih majstora koji restauriraju dvorce, a terasa je opremljena originalnim stolcima otkupljenim od hotela Esplanade.

Nakon što su prošle godine britanske novine The Guardian zagrebački caffe bar Finjak proglasile najljepšim lokalom u Europi, te je to mjesto postalo jedno od najfotografiranijih na Instagramu u Hrvatskoj, vlasnici, obitelj Svirać, su odlučili proširiti uspješnu priču.

Novi Finjak na staroj adresi, točnije u dvorištu Vlaške 78, prostire se na 30 kvadratnih metara, a sastoji se od dva dijela, odnosno od zone za pušače i zone za nepušače.

VIZIJA

- Kada sam ugledao prostor još dok je bio prazan i devastiran odmah sam imao viziju kako će to izgledati kad se uhvatim uređenja. Od rušenja preko gletanja i bojanja do brojnih sitnih radova, uređenje je trajalo otprilike tri mjeseca - entuzijastično nam pojašnjava Denis Svirać, 20-godišnji student likovne akademije u Zagrebu na odjelu kiparstva koji je ideju o finalnom izgledu interijera crpio iz povijesti umjetnosti koju obožava.

Kako se njegovi otac Željko i majka Snježana u slobodno vrijeme bave restauracijom antikviteta, Denis je brojne elemente za uređenje Finjaka iskoristio upravo iz privatne obiteljske kolekcije.

- Glavna misao mi je bila urediti prostor u profinjenom i šarmantnom stilu staroga Zagreba s vrhunskim eksponatima, tako da možemo pokazati da je Zagreb jednako impresivan kao i mnoga svjetska središta, poput Beča ili Pariza koji su nam vječna inspiracija. Pod smo naručili od prijatelja iz Španjolske koji se bave restauracijom antiknih dvoraca jer smo htjeli da cijela priča bude potpuno zaokružena pa smo upravo s podnim pločicama željeli postaviti dobru bazu za daljnje uređenje - pojašnjava Denis.

PONUDA

Šarmantna je i terasa caffe bara Finjak, opremljena originalnim stolcima s nekadašnje terase hotela Esplanade, koje je Denisov pradjed davno, za sitne novce, kupio kada su u hotelu mijenjali namještaj.

Da ne bi sve ostalo samo na uređenju, obitelj Svirać se pobrinula i za kvalitetnu ponudu, pa tako ovdje možete uživati u kavi kuhanoj od mješavine koju za njih priprema Nik Orosi, europski i hrvatski prvak u baristici, kao i vrhunskoj selekciji francuskih čajeva ili toplom toastu.

Foto; Sandra Šimunović/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 18:26