Minimalizam bez premca

Funkcionalan i moderan, a ima svega 13 kvadrata

 

Poljski dizajner Szymon Hanczar učinio je naizgled nemoguće i svoj stan od svega 13 četvornih metara pretvorio u funkcionalan dom koji mu pruža sve što mu treba za ugodan život na doista malo kvadrata.



Pritom je od svega najzanimljivija činjenica da ovaj mali dom uopće ne izgleda zatrpano, niti zapravo tako malo! Pri uređenju svog doma Szymon se koristio jednostavnim elementima poput drvenih komada namještaja i svijetlih boja kako bi stvorio harmoničan i dobro povezan izgled prostora.




U njegovom se stanu nalaze spavaća soba skrivena na galeriji do koje se dolazi ljestvama, kupaonica i kuhinjica koje su, zajedno s ormarom, smještene ispod spomenute galerije, sklopivi stol za rad i uživanje u hrani, držač za bicikl pa čak i ležaljka za odmaranje!



Kuhinjica je opremljena sudoperom i malim hladnjakom, kupaonica sadrži mali tuš i uređena je u bijeloj boji kako bi se doimala prostranije, a ljestve kojima se dizajner penje do galerije mogu se lako premjestiti s jedne strane na drugu da bi se dizajneru omogućio pristup garderobi u kojoj je skrivena i perilica za rublje. Zadivljujuće!

Izvor: The Ultralinx

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 10:25