Jeste li spremni za glampiranje?

Glamping - globalni hit dostupan i na Jadranu

 

Otok Obonjan u šibenskom arhipelagu među prvima je u Hrvatskoj ponudio luksuzno ljetovanje u smještajnim kapacitetima uklopljenim u prirodne ljepote i specifičnosti. Riječ je o klimatiziranim šatorima koji su postali apsolutni hit na Jadranu. Prostor je identičan hotelskoj sobi. Veliki krevet, klima-uređaj, mali kuhinjski aparati, internet, tamne zavjese koje se u bilo kojem trenu mogu razvući kako bi se uživalo u svježem morskom zraku... Jedina je razlika što nije riječ o hotelskoj sobi, nego o - šatoru!




Takozvani glamping, odnosno glamurozno kampiranje u divljini, popularan je u svijetu već dulje, a posve je jasno da su domaći i strani turisti poludjeli za ovakvom vrstom ljetovanja i na Jadranu. Na našoj obali malo pomalo raste broj luksuznih, klimatiziranih šatora, a prema internetskom portalu Glampinghub.com, u Hrvatskoj je moguće glampirati na osam lokacija. Među njima je i otok Obonjan u šibenskom arhipelagu, koji je lani postao prva otočna destinacija na Jadranu koja turistima više platežne moći pruža moderan turistički doživljaj na područjima umjetnosti, glazbe, održivog življenja, wellnessa, gastronomije i tehnologije.


Investitori projekta Obonjan Rivijera su britanska glazbena kuća SoundChanel, slovenski turistički operator CMT i hrvatska operativna tvrtka Gratiosus, kojima je Grad Šibenik dodijelio koncesiju nad otokom na 43 godine. Realizacija projekta odvijat će se u sedam faza, tijekom kojih će se ukupna investicija popesti na 25 do 30 milijuna eura. Zasad su dvije faze realizirane, a turistima su na raspolaganju restorani, wellness, sportski tereni, vanjski bazen, pop-up barovi, amfiteatar za glazbena događanja, Geo-dome građevine zanimljivog vizualnog identiteta za govorničke i edukacijske radionice te smještajne jedinice s naglaskom na luksuz, kao što su klimatizirani šatori i bungalovi.


Glavni arhitektonski projekt potpisuju poznati arhitektonski studiji Scott Brownrigg i Pulsar, koji su odlučili kreirati kompleks u skladu s prirodnim okruženjem otoka te koncipirati identitet održivog ekološkog identiteta. Izgradnja smještajnih jedinica provedena je u suradnji s međunarodnom tvrtkom koja je specijalizirana u području kreiranja eko-friendly smještaja. Većina objekata na otoku tako je građena od prirodnih, ekološki "probavljivih" materijala koji nude iznimnu razinu sigurnosti, komfora i luksuza.

Klimatizirani šatori kapaciteta su za dvoje, troje, četvero i one za više osoba, a njihova površina varira između 15 i 30+ kvadrata. Sastoje se od prostorije za spavanje, ulaznog hodnika, prostora za odlaganje, kupaonice te decka s namještajem za uživanje u pogledu na ljepote koje okružuju otok. U "interijeru" šatora korištene su boje koje udovoljavaju ambijentu prirodnog okruženja, kako bi simbioza s okolišem dodatno došla do izražaja.

Više infotmacija potražite na: www.obonjan-island.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 20:06