DOMOVI POZNATIH

Glumica Sharon Stone je otvarila vrata svog doma

Glumica balansira između udobnosti, stila i glamura u ovoj kući koju dijeli sa svoja tri sina

Kuću je kupila prije 25 godina u vrijeme nakon izlaska filma Basic Instinct. U to je vrijeme živjela u relativno skromnom domu ne mareći puno za sigurnost. No, kako su ju počeli sve više proganjati obožavatelji, odlučila je potražiti sigurniji prostor s odgovarajućim ulazom, ispričala je nedavno u intervjuu za AD.

Iako kuća izgleda kao scenografija iz filmova snimljenih u vrijeme Zlatnog doba Hollywooda, kada ju je kupila bila je u procesu izgradnje, dopuštajući glumici da ostavi svoj trag u arhitekturi. U sam je proces uključila restauratore koji su kući dali osjećaj povijesti. Poigrali su se izgledom kamina, zidova i drugim arhitektonskim detaljima bitnim za integritet prostora.

U posljednju je renovaciju uključila poznatog dizajnera interijera Douglasa Truesdalea koji se usredotočio na sve, od boja i tkanina do tlocrta prostorija. Na katu su dodana vrata/pregradni zid s ogledalima koja dijele dnevni boravak u dvije zasebne zone. Sada se Stone može zabavljati s prijateljima na formalnijoj strani prostora, dok njezina tri sina - Roan, Laird i Quinn gledaju televiziju i igraju igre s druge strane. Ona i Truesdale također su u cijelosti obnovili kuhinju i revitalizirali blagovaonicu.

Kuća obiluje fotografijama i umjetničkim djelima kao i nevjerojatnom energijom i kreativnošću koju je glumica unijela u prostor skupljajući vizualne informacije iz palača, jahta, Bijele kuće i brojnih putovanja diljem svijeta.

Foto: Tierney Gearon

Izvor: architecturaldigest

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 06:20