JEDNOSTAVAN, PRIRODAN I TOPAO

Gotovo savršen dom dizajnerice interijera

Savjet vlasnice: "Spasite ili kupite jedan ključni komad bezvremenskog namještaja godišnje, kako bi vaš dom bio opremljen kvalitetno i čarobno". Baš poput ovog.

Ana je vlasnica trgovine za uređenje interijera The Workroom u prilično zapanjujućem Wanaku na Novom Zelandu nedaleko od slikovitog jezera po kojem je ovo mjesto i poznato. Kuću je kupila prije tri godine u mračnom, prljavom i prilično zapuštenom stanju. No, s nekoliko kantica bijele boje, uspjela je preobraziti svoj dom u potpuno lagan i prozračan prostor, s puno karaktera.

Stil uređenja je bezvremenski i eklektičan, a inspiraciju je za njegovo uređenje Ana pronašla na putovanju po Italiji. Kuća je veličine 120 četvornih metara i vrlo je jednostavno uređena pomno biranim namještajem i ukrasima od drva koji se posebno ističu u interijeru. Prilikom uređenja, najveći je izazov bio odabir namještaja za sve kutove u kući, a uglavnom su to udobne fotelje i stolice koje izvrsno pristaju stilu svake sobe i pojačavaju već i onako idiličnu atmosferu, a kao najdražu, vlasnica ističe My Paris, stolicu u dnevnoj sobi.

Kao obožavateljica antikviteta, Ana je uspjela opremiti kuću prekrasnim vintage predmetima, poput dječjeg stola iz osnovne škole njezinog djeda i indijskog stola za kavu iz centra za recikliranje. Također, uparila je tople tonove drva s namještajem nabavljenim na putovanjima, poput stolice za ljuljanje s Balija.

Vrijeme provedeno u ovoj kući pravi je užitak, osobito poslijepodne kada sunčevo svjetlo baca čarobni sjaj u ovaj izvanredno uređen dom, koji u potpunosti sažima ono što Novi Zeland predstavlja - jednostavnost, prirodu i toplinu.

Izvor: apartmenttherapy.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 14:03