SAN SNOVA

Hvarska ljepotica inspirirana mitologijom

Prekrasna kamena kuća smještena u idiličnom okruženju malog mjesta Zaraće

PROFIL

Hvar je otok u Hrvatskoj ispred istočne obale Jadranskog mora. Pripada skupini srednjodalmatinskih otoka i za njega kažu da je najsunčaniji hrvatski otok. Turisti ovaj otok naprosto obožavaju. Osim prirodnih ljepota, oduševljava ih i čistim morem te genijalnim kućama za najam. Jednu od takvih kuća predstavljamo vam i na ovim stranicama. Zove se Hera i zaista je fascinantna. Kuća je ime dobila po ženi Zeusa i boginji braka Heri, a smjestila se na divnim padinama malenog mjesta Zaraće.

Glavna prednost tipične dalmatinske kuće okružene okućnicom koju krase lokalno bilje i raslinje je sakrivenost od neželjenih pogleda slučajnih prolaznika. Gosti se ovdje mogu bez brige u potpunosti opustiti u prirodnoj atmosferi i raditi baš sve što im srce poželi bez stresa da će im netko smetati. Kuća je nastala pripajanjem nekoliko manjih kamenih objekata koje smo renovirali sedam godina s puno pažnje i strpljenja da bismo dobili ovaj jedinstveni spoj tradicije i modernog. Uz glavnu kuću tu su i dvije manje kućice u kojima su smještene spavaće sobe i pripadajuće kupaonice. Tijekom gradnje Vile Hera korišteni su prvenstveno autohtoni materijali poput kamena i drva koji su naposljetku omogućili da vila “vrvi” ugodnim i toplim ambijentom koji svi vole.

Donji kat glavne kuće zauzima u potpunosti opremljena prostrana kuhinja (sadrži hladnjak, zamrzivač, pećnicu, mikrovalnu pećnicu, perilicu posuđa, espresso aparat, toster i puno stilskog pribora za jelo i piće) koja je povezana s dnevnim boravkom iz kojeg se izlazi na terasu i u vrt. Gornji je kat uređen pak kao loft, a njime dominira veliki bračni krevet s pregradnim zidom koji dijeli kupaonicu od ostataka prostora. Gornji kat ima i prostranu garderobu u koju stane baš sve: predmeti, odjeća i obuća koju gosti donesu sa sobom na odmor. I dvije manje kućice, koje također pripadaju Vili Hera, kvalitetno su opremljene, imaju vlastite kupaonice i izlaz na privatnu terasu s koje puca nevjerojatan pogled.

Ipak, ono u čemu gosti najviše uživaju su šetnja predivnim vrtom u kojem se nalazi i kameni bazen, kao stvoren za bijeg od sunca i ljetnih vrućina. Isto tako, gosti hvale i terasu na kojoj je postavljen stol za objedovanje, bilo da je riječ o opuštenom ručku ili romantičnim večerama pod zvijezdama s pogledom na morsku pučinu. A ti isti gosti rado ponavljaju kako kod Vile Hera očarava to što ona izgleda baš onako kako biste vjerojatno i sami uredili i opremili svoju vikendicu iz snova. Ova šarmantna kuća jednostavno odiše pravom dalmatinskom atmosferom u koju se jednostavno morate zaljubiti na prvi pogled. Barem mi jesmo!

Više informacija: www. villashvar.com, www.villashvar. com/villa-hera

Foto: www. villashvar.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 11:58