COOL MJESTO

ibis Styles Sarajevo, hotel inspiriran Zimskim olimpijskim igrama 1984. godine

Hotel ibis Styles Sarajevo, koji je svojim gostima otvorio vrata početkom 2019., najnoviji je projekt poljskog studija MIXD

Glavni grad Bosne i Hercegovine, Sarajevo s porastom novih kafića, zanatskih radionica, dizajnerskih butika i zanimljivih mjesta za noćni izlazak postao je popularna destinacija gdje se ima itekako što za vidjeti. Na popisu poželjnih mjesta se našao i nedavno otvoren hotel ibis Styles Sarajevo. Riječ je o modernom gradskom hotelu jedinstvenog dizajna smještenom blizu međunarodnog aerodroma, ali i centra glavnog grada. Dizajn hotela je inspiriran Sarajevom i njegovom tradicijom zimskih sportova, a iznenadit će vas razigranom, smjelom kombinacijom stilova i materijala koja simbolizira spoj Istoka i Zapada, tradicijonalnog i modernog. Jedinstvena atmosfera, uz usluge koje promoviraju zdrav način života, učinit će da osjetite energetičnu vibru Sarajeva na najbolji način!

Interijer hotela nadahnut je kulturološkim raznolikostima Sarajeva i njegovom tradicijom zimskog sporta koji su dočarani neobičnim, maštovitim detaljima. Na samom ulazu se nalaze ljuljačke u obliku snowboarda, a kavu možete piti sjedeći na saonicama, u kutku pokrivenom bosanskim ćilimima ili pak u udobnoj fotelji pored šarenog klavira. Reklo bi se da su svi ovi detalji na jednom mjestu nespojivi, ali očito je dizajnerski tim iz poljskog studija MIXD uspio kreirati jednu ugodnu, harmoničnu igru kontrasta koja simbolizira duh Sarajeva.

Središnje predvorje je ukrašeno šarenim tepisima i namještajem lokalnih bosanskih majstora, brojevi soba izrađeni su od ručno tkanih čilima, a zid restorana u hotelu krase ručno kovani metalni tanjuri.

Hotelski restoran nosi nostalgični naziv „1984”, te uz motive Vučka na muralima budi sjećanja na Zimsku olimpijadu ’84. Sve je u znaku zdravog životnog stila – dnevna svjetlost ulazi kroz velike portale, a u prostoru bez duhanskog dima se poslužuju zdrava hrana i bezalkoholni napici. Sa svojim specijalnim “Business lunch“ menijem, restoran “1984” je odličan izbor za sastanke ili dnevne pauze za poslovne goste.

Tu je i veliki mural poljskog umjetnika Karola Banacha koji prikazuje zimski krajolik i olimpijske igre 1984. godine.

Odmah pored, u Chill baru i slastičarni, etno motivi su skladno kombinovani sa modernim, neobičnim komadima namještaja i neonskim svjetlima. U ovom opuštenom ambijentu, slastičarski tim hotela za goste sprema slatke kreacije po odabranim receptima.

Atraktivnu gastronomsku ponudu ibis Styles je upotpunio modernim panorama sky barom naziva „Igman bar“ na 15. katu tornja.

Hotel ima ukupno 181 sobu, Spa centar i kongresne dvorane za 800 osoba što je jedan od najvećih konferencijskih kapaciteta u gradu. Sa ovakvim sadržajima i ponudom, ibis Styles Sarajevo će sasvim sigurno biti jedan od centara individualnog i kongresnog turizma u glavnom gradu BiH.

Svaka soba je ukrašena parom vintage narančastih skija, dok su ljuljačke na recepciji - načinjene od šarenih snježnih dasaka iz doba olimpijade - postale popularno mjesto druženja posjetitelja hotela.

Više o hotelu saznajte na službenim stranicama: ibis-styles-sarajevo.ba

Foto: ibis-styles-sarajevo.ba

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 18:09