KUĆA MIRABILIS

Kuća s mediteranskim vrtom nadomak Crikvenice

Ako ste odlučili svoj odmor provesti daleko od gužve i buke poznatih ljetovališta s prenapučenim plažama, a što bliže prirodi i to s prekrasnim smještajem koji se nalazi unutar pješačke udaljenosti od trgovine ili kafića, tada je Mirabilis kuća izbor za vas. Riječ je prostranoj dvoetažnoj obiteljskoj kući koju je gotovo nemoguće uočiti izdaleka, izdiže se iznad bujnog zelenila i veličanstveno dominira okolicom

Dakle, dvadesetak kilometara od zračne luke Rijeka, tridesetak od centra Rijeke, sat do dva ugodne vožnje od Zagreba, Ljubljane, Trsta, Pule, Umaga, Rovinja… manje od dvadeset kilometara od Crikvenice i Novog Vinodolskog, u blizini malog mjesta Bribir, sagrađena je ova kuća za odmor s mediteranskim eko vrtom, otvorenim bazenom i sjenicom. Kuća je površine 200 četvornih metara i ima četiri sobe, što omogućava komforan smještaj do 8 ljudi.

Kuća nudi pogled teško zamisliv, s jedne strane pruža se pogled na grandiozne litice nad Bribirom, s druge pak osvaja romantični pogled na stari grad s krasnim tornjem i pripadajućim zdanjima koji za kulisu imaju planinski lanac Velebit. Osim toga, nudi sve što bi vam ikad moglo zatrebati, imajući pritom u vidu tradiciju življenja na ovom području. Rijetko ćete pak zatrebati rashladni uređaj i to iz više razloga od kojih je jedan tradicionalan način izgradnje koji osigurava ugodnu temperaturu za vrućih ljetnih dana. Građena je kako bi ispunila jedan san. No, san nije sama kuća, već vrt na koji su vlasnici posebno ponosni.

Kuća je građena i opremana dugi niz godina, a većina opreme je ručni rad. Interijer koji je funkcionalan i skladan uređen je duhu 60.-ih godina prošlog stoljeća s puno detalja koji su stariji i više od 150 godina. Već na prvi pogled je jasno da je uređena s puno ljubavi i pažnje.

Ovdje ste slobodni osjetiti i okusiti plodove vrtlarenja kojim se bavi obitelj na najprirodniji mogući način. Tlo ovdje nije tretirano, sve što je uzgojeno ne poznaje pesticide, pušteno je da raste i napreduje bez ljudskog uplitanja. Što god vam je po izboru možete uzeti i spremiti nad natkrivenim kamenim ognjištem, staviti na roštilj, skuhati ili jednostavno koristite u salati. A kad ste završili, možete bezbrižno uživati u odmoru uz bazen. Opustite se i uživajte bez ikakvih briga u miru i tišini prekrasnog doma u malom, ali slikovitom starom gradu Bribiru.

Više informacija potražite na: mirabilishouse.com

Foto: Mirabilis

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 15:32