renovacija stare kuće

Impresivan obiteljski dom

Fantastična kuća koju možete vidjeti u nastavku nalazi se u Kijevu u Ukrajini i projekt je arhitektonske tvrtke Tseh Architectural Group, koji je dovršen početkom ove godine. Stara obiteljska kuća pretvorena je u impresivan prostor na dvije etaže sa staloženim i decentnim uređenjem.

U prizemlju se nalaze dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica, a na katu su smješteni privatni prostori spavaćih soba i kupaonica.


Golemi prostor prizemlja većinom zauzima dnevni boravak s velikom sivom garniturom smještenom u samo središte prostorije i usmjerenom prema modernom kaminu i niskoj polici s televizorom u uglu prostorije.


U prostoru prevladavaju bijela boja zidova i betonski siva boja poda, kao i smeđe nijanse različitih drvenih materijala. Dobrodošao dodatak u prostoru sunčana je žuta odabrana za par stolica u blagovaonici.

Sama se blagovaonica inače sastoji od dugačkoga drvenog stola i šest stolica, a smještena je između boravka i kuhinje koja je izvedena duž cijelog bočnog zida prostorije.

Kuhinja je zanimljiva jer su donji kuhinjski elementi tamnosivi i u skladu s ostatkom uređenja, dok je zid uz koji se nalazi prekriven plohama od svijetlog drva, čime se stvara kontrast u prostoriji.

Prostor iznad kuhinje i blagovaonice dodatno je definiran i vizualno odvojen od boravka pomoću svijetlih drvenih greda s metalnim okovima te metalnih lampi koje se spuštaju nad blagovaonski stol.

Spavaćom sobom na katu dominiraju tamne nijanse sive boje iskorištene za zid i samu strukturu kreveta, dok je pod izrađen od betona, kao i u ostatku kuće.


Ostali komadi namještaja vidljivi u prostoriji izvedeni su od drva i metala. Kupaonica je kombinacija betona, stakla, tamnosmeđeg drva i klasičnih bijelih pločica. Osim poda i umivaonik je izveden od betona, što kupaonici daje poseban industrijski šarm.



TTamno drvo iznenađujući je element koji se javlja u kupaonicama, ali izgleda odlično i unosi toplinu u prostor. Kako vam se čini ova kuća?

Izvor: Home Adore

Foto: Tseh Architectural Group

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 03:59