ZDANJE VRIJEDNO PAŽNJE

Impresivna kuća na južnoj obali otoka Brača koja je osvojila Europu

Predivna vila Ivy predstavlja suvremenu verziju tradicionalne dalmatinske arhitekture i izgleda fantastično!

Profil

Naziv: Vila Ivy
Info: luksuzna vila površine 500 kvadrata na otoku Braču
Projekt: tvrtka Pin&Pin
Kontakt: v-villas.com

Na južnoj obali otoka Brača, u malom i mirnom naselju Putinak, s pogledom na kristalno čisto more, ribarsko naselje Sumartin i planinu Biokovo u pozadini, smjestila se vila Ivy. Za njezin izgled i uređenje zaslužna je tvrtka Pin&Pin, koja se bavi projektiranjem, dizajniranjem i prodajom luksuznih zdanja na najprestižnijim lokacijama duž dalmatinske obale, poput Korčule ili Dubrovnika. Vila, zamišljena kao suvremena verzija tradicionalne dalmatinske arhitekture, prostire se na više od 500 četvornih metara, a na njezina tri kata, koji se stepenasto spuštaju prema obali, smjestile su se četiri spavaće sobe opremljene vlastitim kupaonicama, prostrani dnevni boravak i kuhinja uređena u minimalističkom stilu.

Sve plohe u kuhinji tako su bijele boje, a u sredini je smješten otok sa sudoperom u čijem je produžetku visoki sivo-bijeli mramorni stol sa srebrnim barskim stolicama na kojem se može objedovati. Zahvaljujući impresivnoj opremljenosti u vili Ivy će svatko pronaći nešto za sebe bilo da se radi o sportašima, poslovnim ljudima ili zaljubljenicima u film i glazbu jer su gostima na raspolaganju i dvorana potpuno opremljena spravama za vježbanje, vinski podrum s velikim izborom raznih vina, radna soba, spa sa saunom u sklopu koje je i parna prostorija te medijska soba za zabavu i opuštanje od ubrzanog ritma modernog života. U tvrtki Pin&Pin puno su pažnje posvetili unutarnjem uređenju vile, ali i cjelokupnom razvoju projekta gradnje pazeći na svaki detalj.

Beskrajni bazen, koji dominira eksterijerom, obložen je prirodnim kamenom kako bi imitirao plavu boju mora

– Izgled interijera za nas je temeljni dio procesa uređenja kuće od kojeg se dalje razvija projekt.Osmišljavanje uređenja interijera teče paralelno s osmišljavanjem arhitektonskog projekta cijelog zdanja kako bismo osigurali savršen sklad prostora cijele kuće. Primjerice, veličine spavaćih soba i ostalih prostorija te materijali i boje korišteni u opremanju pažljivo su birani tako da potpuno odgovaraju uz odabrane komade namještaja – objašnjavaju iz tvrtke Pin&Pin.

Tako je u cijeloj kući korištena ista paleta boja, a prevladavaju vrlo svijetli tonovi poput sivo-smeđih, sivih i krem čime se želio osigurati svevremenski izgled vile. Da se prilikom gradnje i uređenja vile Ivy zaista pazilo i na najsitnije detalje pokazuje činjenica da su nakon osmišljavanja kompletnog uređenja izrađeni 3D renderi budućeg prostora s odabranim materijalima i rasporedom namještaja kako bi majstori točno znali kakav se krajnji rezultat od njih očekuje.

Cijela vila opremljena je luksuznim namještajem najboljih europskih proizvođača, a po narudžbi su posebno izrađeni šest metra visok kristalni luster koji potpuno dominira dnevnim boravkom i prednjim dijelom kuće, zatim police, namještaj u spavaćim sobama te umivaonici u kupaonicama koje su od bračkog kamena izradili lokalni majstori. Od bračkog kamena izrađeni su i svi prolazi unutar kuće, te nosivi stupovi, a u Pin&Pin-u su posebno ponosni na rad domaćih klesara koji su sivim kamenom obložili pročelje prizemlja i prvog kata vile te objašnjavaju kako se radi o jedinstvenom primjeru uređenja fasade u cijeloj Dalmaciji. Kako bi se gostima omogućilo maksimalno uživanje u neometanom pogledu na okolnu prirodu i morsko plavetnilo na svim ogradama terasa i balkona korišteno je staklo, kao i za pojedine pregrade unutar kuće kako bi se dobio osjećaj otvorenog prostora, a veliku količinu prirodnog svijetla u svim prostorijama kuće osiguravaju velike staklene stijene.

Podovi kuće, kao i kompletne okućnice obloženi su kvalitetnim talijanskim keramičkim pločicama, a posljednji korak u uređenju vile bilo je biranje rasvjete i osmišljavanje izgleda stropova u svim prostorijama.- U cijeloj kući postavljena je LED rasvjeta s mogućnošću prigušivanja jačine svjetla po želji gosta. Svako rasvjetno tijelo pozicionirano je tako da naglasi određenu umjetninu ili pak strukturu kamena na zidovima ili stupovima. Također, u dnevnoj sobi, kuhinji, teretani te na terasama instaliran je music surround sistem pa tako gosti gdje god se nalazili u kući mogu slušati svoju omiljenu glazbu – pojasnili su iz tvrtke Pin&Pin. Kako se u vili nalazi nekoliko brončanih skulptura ovakav odabir rasvjete bio je vrlo bitan da se stavi akcent na brojna umjetnička djela. Eksterijerom kuće, osim prostranih terasa, dominira bazen s ‘infinity’ rubom na njegove sve četiri strane opločen prirodnim kamenom iz kojeg se pogled pruža na uvalu, a putem plutajućeg pontona osiguran je i privatni prilaz moru te sidrište za brod do kojeg se dolazi stepenicama obloženim drvetom.

Na raspolaganju su četiri spavaće sobe s vlastitim kupaonicama, kao i vinski podrum, spa te dvorana opremljena spravama za vježbanje

Posebna zanimljivost je nijansa kamena koji je odabran za oblaganje bazena kako bi njegova boja imitirala plavo-zelenu boju okolnog mora, a uz bazen se gosti mogu opuštati na udobnim ležaljkama u prirodnoj hladovini okolnih stabala i opojnih mirisa autohtonih biljaka lovora, lavande, ružmarina i čempresa.

Zanimljivi su i visoki kameni stupovi na prednjem pročelju kuće koji se protežu duž prvog i drugog kata te uokviruju šest metara visok kristalni luster koji je vidljiv kroz staklenu stijenu u unutrašnjosti vile – naglašavaju iz tvrtke Pin&Pin.

O velikoj vrijednosti luksuzne vile Ivy na otoku Braču mnogo govori European Property nagrada za najbolju samostojeću građevinu u Hrvatskoj koju je prije par godina osvojila prema odluci 60 sudaca u izboru među više od 2000 nominiranih. Vila Ivy bila je nominirana za nagradu i za najbolji dizajn koju dodjeljuje britanski magazin Design Et Al, gdje se za prestižno priznanje natjecala s nekim od najljepših vila u svijetu.

Foto: Pin&Pin

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. travanj 2024 18:11