Vila Ivy

Impresivna vila na južnoj obali otoka Brača koja je osvojila Europu

 

Profil

Naziv: Vila Ivy
Info: luksuzna vila površine 500 kvadrata na otoku Braču
Projekt: tvrtka Pin&Pin
Kontakt: v-villas.com

Na južnoj obali otoka Brača, u malom i mirnom naselju Putinak, s pogledom na kristalno čisto more, ribarsko naselje Sumartin i planinu Biokovo u pozadini, smjestila se vila Ivy. Za njezin izgled i uređenje zaslužna je tvrtka Pin&Pin, koja se bavi projektiranjem, dizajniranjem i prodajom luksuznih zdanja na najprestižnijim lokacijama duž dalmatinske obale, poput Korčule ili Dubrovnika. Vila, zamišljena kao suvremena verzija tradicionalne dalmatinske arhitekture prostire se na više od 500 četvornih metara, a na njezina tri kata, koji se stepenasto spuštaju prema obali, smjestile su se četiri spavaće sobe opremljene vlastitim kupaonicama, prostrani dnevni boravak i kuhinja uređena u minimalističkom stilu.




Sve plohe u kuhinji tako su bijele boje, a u sredini je smješten otok sa sudoperom u čijem je produžetku visoki sivo-bijeli mramorni stol sa srebrnim barskim stolicama na kojem se može objedovati. Zahvaljujući impresivnoj opremljenosti u vili Ivy će svatko pronaći nešto za sebe bilo da se radi o sportašima, poslovnim ljudima ili zaljubljenicima u film i glazbu jer su gostima na raspolaganju i dvorana potpuno opremljena spravama za vježbanje, vinski podrum s velikim izborom raznih vina, radna soba, spa sa saunom u sklopu koje je i parna prostorija te medijska soba za zabavu i opuštanje od ubrzanog ritma modernog života. U tvrtki Pin&Pin puno su pažnje posvetili unutarnjem uređenju vile, ali i cjelokupnom razvoju projekta gradnje pazeći na svaki detalj.






– Izgled interijera za nas je temeljni dio procesa uređenja kuće od kojeg se dalje razvija projekt.Osmišljavanje uređenja interijera teče paralelno s osmišljavanjem arhitektonskog projekta cijelog zdanja kako bismo osigurali savršen sklad prostora cijele kuće. Primjerice, veličine spavaćih soba i ostalih prostorija te materijali i boje korišteni u opremanju pažljivo su birani tako da potpuno odgovaraju uz odabrane komade namještaja – objašnjavaju iz tvrtke Pin&Pin.

Tako je u cijeloj kući korištena ista paleta boja, a prevladavaju vrlo svijetli tonovi poput sivo-smeđih, sivih i krem čime se želio osigurati svevremenski izgled vile. Da se prilikom gradnje i uređenja vile Ivy zaista pazilo i na najsitnije detalje pokazuje činjenica da su nakon osmišljavanja kompletnog uređenja izrađeni 3D renderi budućeg prostora s odabranim materijalima i rasporedom namještaja kako bi majstori točno znali kakav se krajnji rezultat od njih očekuje.






Cijela vila opremljena je luksuznim namještajem najboljih europskih proizvođača, a po narudžbi su posebno izrađeni šest metra visok kristalni luster koji potpuno dominira dnevnim boravkom i prednjim dijelom kuće, zatim police, namještaj u spavaćim sobama te umivaonici u kupaonicama koje su od bračkog kamena izradili lokalni majstori. Od bračkog kamena izrađeni su i svi prolazi unutar kuće, te nosivi stupovi, a u Pin&Pin-u su posebno ponosni na rad domaćih klesara koji su sivim kamenom obložili pročelje prizemlja i prvog kata vile te objašnjavaju kako se radi o jedinstvenom primjeru uređenja fasade u cijeloj Dalmaciji. Kako bi se gostima omogućilo maksimalno uživanje u neometanom pogledu na okolnu prirodu i morsko plavetnilo na svim ogradama terasa i balkona korišteno je staklo, kao i za pojedine pregrade unutar kuće kako bi se dobio osjećaj otvorenog prostora, a veliku količinu prirodnog svijetla u svim prostorijama kuće osiguravaju velike staklene stijene.




Podovi kuće, kao i kompletne okućnice obloženi su kvalitetnim talijanskim keramičkim pločicama, a posljednji korak u uređenju vile bilo je biranje rasvjete i osmišljavanje izgleda stropova u svim prostorijama.- U cijeloj kući postavljena je LED rasvjeta s mogućnošću prigušivanja jačine svjetla po želji gosta. Svako rasvjetno tijelo pozicionirano je tako da naglasi određenu umjetninu ili pak strukturu kamena na zidovima ili stupovima. Također, u dnevnoj sobi, kuhinji, teretani te na terasama instaliran je music surround sistem pa tako gosti gdje god se nalazili u kući mogu slušati svoju omiljenu glazbu – pojasnili su iz tvrtke Pin&Pin. Kako se u vili nalazi nekoliko brončanih skulptura ovakav odabir rasvjete bio je vrlo bitan da se stavi akcent na brojna umjetnička djela. Eksterijerom kuće, osim prostranih terasa, dominira bazen s ‘infinity’ rubom na njegove sve četiri strane opločen prirodnim kamenom iz kojeg se pogled pruža na uvalu, a putem plutajućeg pontona osiguran je i privatni prilaz moru te sidrište za brod do kojeg se dolazi stepenicama obloženim drvetom.









Posebna zanimljivost je nijansa kamena koji je odabran za oblaganje bazena kako bi njegova boja imitirala plavo-zelenu boju okolnog mora, a uz bazen se gosti mogu opuštati na udobnim ležaljkama u prirodnoj hladovini okolnih stabala i opojnih mirisa autohtonih biljaka lovora, lavande, ružmarina i čempresa.

Zanimljivi su i visoki kameni stupovi na prednjem pročelju kuće koji se protežu duž prvog i drugog kata te uokviruju šest metara visok kristalni luster koji je vidljiv kroz staklenu stijenu u unutrašnjosti vile – naglašavaju iz tvrtke Pin&Pin.

O velikoj vrijednosti luksuzne vile Ivy na otoku Braču mnogo govori European Property nagrada za najbolju samostojeću građevinu u Hrvatskoj koju je prije par godina osvojila prema odluci 60 sudaca u izboru među više od 2000 nominiranih. Vila Ivy bila je nominirana za nagradu i za najbolji dizajn koju dodjeljuje britanski magazin Design Et Al, gdje se za prestižno priznanje natjecala s nekim od najljepših vila u svijetu.

Foto: Pin&Pin

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 03:58