LOW COST UREĐENJE

Interijer od 63 kvadrata uređen za 10.000 eura

 

Jednosoban i nadasve inspirativan interijer koji u nastavku možete pogledati dizajniran je za potrebe kratkotrajnog najma. Zanimljivost stana leži u činjenici da je tim iz arhitektonskog studija INT2architecture imao za kompletno opremanje, što uključuje: izgradnju, materijale, opremu, namještaj i dekoracije ograničeni proračun i to od svega 10.000 eura. Da, dobro ste čuli. Kompletan namještaj i dekoracije su sami osmislili i izradili kombinirajući elemente japanskog i skandinavskog minimalizma.

Materijali koje su koristili u ovom projektu su jeftini i lako dostupni. Podovi su od tvrdog borovog drva, a u kupaonici su bijele keramičke pločice. U hodniku i na balkonu su betonski podovi kao i na stropu koji je namjerno ostavljen nedovršen te samo prekriven zaštitnim saten lakom. Dio namještaja i detalji su napravljeni ili modificirani na licu mjesta. Od šperploče breze su izrađene kutije duž prozora, tu su i stol i stolice, TV konzola u dnevnom boravku, komode, noćni stolići, držač za odjeću u spavaćoj sobi, police u kuhinji, walk in ormar, klizna vrata, svjetiljke, ručke, stol ispod umivaonika te držač WC papira i ručnika u kupaonici.

Prostor se sastoji od hodnika, spavaće sobe, kupaonice i balkona te društvenih zona koje uključuju kuhinju, blagovaonicu, “praonicu rublja” i dnevni boravak. Ulazni hodnik s prostranim walk in ormarom je odvojen od dnevnog boravka pregradnim zidom izrađenim od betonskog bloka koji omogućuje ulaz prirodne svjetlosti u prostor kroz ventilacijske blokove u gornjim redovima dok klizna vrata u dnevnoj sobi vode do izolirane, ali svijetle spavaće sobe.

Izvor i foto: INT2architecture

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 23:55